Varmepumpe

Varmepumper kan give store besparelser på varmeregningen – især hvis man eksempelvis skifter til en varmepumpe fra et oliefyr. En investering i en varmepumpe med henblik på at opnå en økonomisk besparelse er oftest tjent hjem igen efter blot 5-10 år, alt efter hvilken opvarmningsform man skifter fra samt hvilken type varmepumpe man installerer. I forbindelse med renoveringen og installeringen er det også muligt at få energitilskud og anvende håndværkerfradraget, så ændringen i varmekilde bliver så billig som mulig.

Ansøg om tilskud til energirenovering

Kombinér energitilskuddet og håndværkerfradrag

Skifter man varmekilde, kan man ved bestemte udskiftninger kombinere håndværkerfradraget og energitilskuddet. Dette fås blandt andet ved udskiftning til varmepumper. Man kan altså få fradrag til arbejdet på renoveringen, og samtidig efter renoveringen kunne modtage et kontant energitilskud, hvis den nye løsning reducerer ens energiforbrug. Byggeprojektet bliver dermed ikke kun billigere for bygherre, løsningen bliver også grønnere. Energihjem.dk har gjort det nemt for alle, da man har mulighed for at ansøge om energitilskud online. Man skal dog ansøge om tilskuddet før, renoveringen påbegyndes.

Tilskud til el-afgift

Det er langt fra alle, som er opmærksomme på, at man kan få tilskud på ens el-afgift. Hvis man har et elforbrug på over 4.000 kWh i en helårsbolig, kan man få tilskud til den del af forbruget, der ligger over de 4.000 kWh. Det er ikke den største besparelse, men det er stadig et bidrag til at gøre varmepumpen billigere.

Man er kun berettiget el-afgifttilskuddet, hvis elvarme er ens primære varmekilde. Samtidig skal man ansøge til kommune om tilskuddet og være registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR). Derefter anmoder du om reduktion i den varmeregning til dit elselskab, så besparelsen kan blive trukket fra din varmeregning.

Eksempler på energitilskud til varmepumper: 

Når man får energitilskud til opsætning af en varmepumpe varierer tilskuddets størrelse afhængigt af, hvilken varmekilde man har i boligen før man får opsat varmepumpen. Du kan nedenfor her se nogle eksempler på, hvad man kan få i energitilskud ved opsætning af varmepumper. Alternativt kan du selv beregne, hvad du kan få i energitilskud, hvis du konverterer din varmekilde til en varmepumpe. 

Eksempel 1: En familie i Silkeborg fik konverteret deres varmekilde fra et oliefyr til en jordvarmepumpe. De opnåede en energibesparelse på 32.123 kWh og kunne se frem til et energitilskud på 7710 kroner.

Eksempel 2: I Rønnede har en herre fået det gamle oliefyr udskiftet til en luft/vand varmepumpe. Dette medførte en energibesparelse på 30.863 kWh og har derfor fået et energitilskud på 7407 kroner. 

Eksempel 3: En familie i Kalundborg konverterede deres elvarme til luft/vand varmepumpe. De opnåede en energibesparelse på 10.936kWh og kunne se frem til et energitilskud på 2625 kroner.

Eksempel 4: En familie i Hvidovre konverterede deres elvarme til delvis luft/luft varmepumpe. De opnåede en energibesparelse på 6.357kWh og kunne se frem til et energitilskud på 1526 kroner.

Eksempel 5: En sommerhusejer i Ebeltoft konverterede sin elvarme til luft/luft varmepumpe. Personen opnåede en energibesparelse på 3.030kWh og kunne se frem til et energitilskud på 727 kroner.

Fakta om varmepumpeanlæg

Luft-vand varmepumpe

En varmepumpe er et varmeanlæg, som optager varmeenergi fra varmekilder med et lavt temperaturniveau. En luft-vand varmepumpe placeres på boligens facade, hvor en ventilator trækker luft ind og forbi en varmeveksler, som derefter trækker varmen ud af luften. Dermed kan den udledte varme sendes til boligens varmesystem. En luft-vand varmepumpe kan være en god idé, hvis man ikke har mulighed eller plads til slanger i haven til eksempelvis at have et jordvarmeanlæg.

Luft-luft varmepumpe

Luft-luft varmepumpe er et godt supplement til boligens eksisterende varmeløsning. Denne type varmepumpe kan også anvendes i sommerhuse eller mindre helårsboliger og er en billigere løsning end andre opvarmningsformer, fordi det er forholdsvist nemt at få installeret og i omdrejninger. Luft-luft varmepumper består af en del, som placeres på boligens ydervæg, og en del, der placeres på en indervæg i boligen. Luft-luft varmepumpe varmer kun boligen op og kan ikke varme brugsvand op.

Ansøg om tilskud til energirenovering

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Luk