Energitilskud 2021

I 2021 bliver den nuværende energitilskudsordning erstattet af en ny tilskudspulje, administreret af Energistyrelsen. I den nye pulje bliver det igen muligt for boligejere at opnå tilskud til isolering, varmepumper og mekanisk ventilation og så vil der være tilskud til energimærkning. Tilskudspuljen er lige nu i høring, men her kan du læse mere om, hvad der er på tegnebrættet, når det kommer til energitilskud efter årsskiftet.

Opdatering fra Energistyrelsen, august 2020: Med Klimaaftalen for Energi og Industri har man besluttet at fremrykke og udvide tilskudspuljen, hvorfor en ny bekendtgørelse sendes til offentlig høring snarest.

Fra 2021 til og med 2024 vil det være muligt at søge tilskud til energiforbedringer i eksisterende helårsboliger. Formålet med tilskudsordningen er at fremme den grønne omstilling i boligmassen. Den nye tilskudspulje er dog langt fra identisk med det nuværende energitilskud, der udløber ved årsskiftet.

Hvad kan jeg få tilskud til i 2021?

Af udkastet til bekendtgørelsen for den nye tilskudspulje fremgår det, at du i den nye tilskudsordning kan søge tilskud til:

 • Energiforbedringer vedrørende bygningens klimaskærm omfattende:
  a) Udvendig isolering af ydervæg for massiv ydervæg og let ydervæg
  b) Efterisolering af tag og loft, herunder skunkvægge, flade tage og skråvægge direkte
  c) Isolering af terrændæk
  d) Isolering af ydervægsfundament
 • Energiforbedringer vedrørende bygningens forsyning omfattende konvertering til varmepumpe.
 • Etablering af balanceret mekanisk ventilation med varmegenindvinding med varmeveksler.

Det betyder også, at der ikke er lagt op til tilskud til hulmursisolering, solceller samt udskiftning af vinduer og døre.

Læs også: Pressemeddelelse: Nyt energitilskud er tiltrængt, men uambitiøst

Tilskud kræver energimærkning

En af de ændrede betingelser for at kunne ansøge om energitilskud i 2021 er, at det er et krav, at der forelægger et energimærke på boligen. Helt konkret står der i bekendtgørelsen at:

Tilsagn om tilskud kan kun gives, hvis der for bygningen foreligger energimærkning på grundlag af en bygningsgennemgang, efter bekendtgørelse om energimærkning af bygninger, hvor startdatoen for energimærkningens gyldighedsperiode er fra 1. oktober 2012 eller senere.Bekendtgørelsen § 6

I den nye tilskudsordning kan du godt ansøge om tilskud til energimærkning, når energimærkningen anvendes som dokumentation ved ansøgning om tilskud til energiforbedringsprojekter.

Hvem kan søge om tilskud?

Privatpersoner, der bor i helårsbolig kan ansøge om energitilskud i 2021, når de energirenoverer boligen. Samtidig kan energitilskuddet 2021-2024 ydes til:

 • Privatpersoner
 • Private andelsboligforeninger eller moderejendomme for bebyggelser, er er opdelt i ejerlejligheder, der anvendes som helårsboliger
 • Virksomheder, dvs. aktieselskaber, anpartsselskaber eller andet selskab (undtagen interessentskaber), foreninger, legater eller selvejende institutioner, samt almene boliger, til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse

Hvordan søger jeg om tilskud i 2021?

Som noget nyt er det også Energistyrelsen, der skal administrere den nye tilskudspulje. Det betyder, at det ikke længere er hos energi- og elselskaberne, du skal ansøge.

Ansøgningen skal indsendes digitalt på en ansøgningsblanket udarbejdet af Energistyrelsen via den ansøgningsportal, som offentliggøres på Energistyrelsens hjemmeside senest 14 dage før tilskuddet træder i kraft.

Ligesom tilskudsordningen i dag fremgår det af bekendtgørelsen, at du skal ansøge om tilskud før arbejdet påbegyndes, da tilskuddet ikke gives med tilbagevirkende kraft. Samtidig skal du kunne dokumentere energiforbedringerne, ligesom du også skal med den nuværende tilskudsordning.

Hvor meget kan jeg få i energitilskud i 2021?

Satser og størrelsen på energitilskuddet 2021-2024 er endnu ikke meldt ud.

Du kan læse bekendtgørelsen i detaljen her.

Tilmeld dig nyhedsbrev og hold dig opdateret
Hos Energihjem.dk holder vi os opdateret med tilskudsordningen og opdaterer portalen, når der er nyt omkring tilskudspuljen anno 2021. Det forventes at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2020, hvor Energistyrelsen vil melde yderligere ud. Når der er mere information om tilskudspuljen sender vi et nyhedsbrev ud. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

44 Kommentarer

 1. Hej . Vi har en gammel varmepumpe som har brugt meget strøm de sidste år som nu er gået istykker . Vi skal have et helt nyt anlæg da rør ene ikke passer mere . Kan vi søge tilskud til et nyt anlæg ? Vh Kirsten

  • Hej Kirsten

   Mange tak for din kommentar. Først vil jeg lige informere om, at energitilskuddet ikke er endeligt vedtaget. Vi forventer dog at vide mere omkring 1. oktober i år.

   I høringsudkastet står at: “Varmepumpen skal være eldrevet, forsyne et væskebåret system, have udeluft eller jord som varmekilde, kunne producere varme til både rumopvarmning og varmt brugsvand og være A++ eller A+++ mærket …”

   Vi opdaterer naturligvis portalen, når der er nyt i sagen. Du er også meget velkommen til at få informationen direkte i mailboksen med vores gratis nyhedsbrev. Det kan du tilmelde dig på denne side: https://www.energihjem.dk/nyt-energihjem-2020/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 2. Er der mon forskel i tilskud på etablering af jordvarme- og luft -vand anlæg fra biomasseanlæg? Mit træpillefyr ophørte med at fungere i januar og inden der blev indhentet tilbud til nyt anlæg / overvejet varmepumpeløsning, udløb midlerne til den oprindelige tilskudsordning. Så nu venter jeg spændt på om det bliver et lidt køligt efterår – indendørs, med dejlige kolde bade.

  • Hej Sys

   Tak for din kommentar på artiklen. Vi afventer fortsat den endelige melding på energitilskuddet, men som det står i høringsudkastet gælder:

   “Varmepumpen skal være eldrevet, forsyne et væskebåret system, have udeluft eller jord som varmekilde, kunne producere varme til både rumopvarmning og varmt brugsvand og være A++ eller A+++ mærket …”

   Der burde komme en melding på det endelige tilskud omkring 1. oktober – og herefter opdaterer vi naturligvis portalen med de nye informationer. Ligesom, at du er meget velkommen til at få informationen direkte i mailboksen med vores gratis nyhedsbrev. Det kan du tilmelde dig på denne side: https://www.energihjem.dk/nyt-energihjem-2020/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 3. tilskudsordningen gælder helårsbolig.
  hvordan med fritidshus der anvendes som helårsbolig for pensionist?

  • Hej Fritz

   Tak for din kommentar. Vi afventer fortsat den endelige melding på energitilskuddet, men som det står i høringsudkastet gælder:

   “at bygningens hovedanvendelse i henhold til bekendtgørelse om ajourføring af Bygnings- og Boligregistret (BBR) er registreret som helårsbeboelse.”

   Dit fritidshus skal altså være registreret som helårsbeboelse for at kunne bruge tilskuddet.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 4. Der er i det udkast om tilskud der er ude nu, ikke krav om energimærke ved udskiftning til varmepumper, energimærket er kun et krav ved tilskud til klimaskærmsforbedringer.

  • Hej Michael

   Tak for din kommentar. Det har du helt ret i. Denne artikel er skrevet efter det første udkast og så snart et endelig udkast stemmes igennem, laver vi en opdateret artikel.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 5. Hej
  Vi er en ejerforening der skal udskifte vinduer og renovere facade og skorstene. Projektet er i gang så vi kan ikke søge om tilskud men vi vil høre om der er håndværker fradrag hvis hver lejlighed betaler udgiften efter fordelingstal?

  Jovanka

  • Hej Jovanka

   Tak for din kommentar. Du har ret i, at energitilskuddet ikke kan gives med tilbagevirkende kraft – desværre. Håndværkerfradraget gælder kun for andelshavere, hvis der skal laves individuelle forbedringer i de enkelte boliger.Hvis andelsboligforeningen selv betaler for et arbejde, der skal udføres bortfalder fradragsberettigelsen.

   Du kan som andelshaver heller ikke få fradrag, hvis udgifterne betales over boligafgiften. Det er helt og aldeles kun, hvis du selv betaler for udgifterne, at du er berettiget til at få del i håndværkerfradraget.

   Vi har uddybet reglerne på vores søsterportal Andelsportal.dk: https://www.andelsportal.dk/nyheder/sadan-far-andelshavere-del-i-handvaerkerfradraget/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 6. Gasfyret er fra 1995 og kondenserende , ville gerne skifte til varmepumpe , men denne løsning er sørme en dyr en , så der kommer måske et nyt gasfyr ind , selvom der ikke er tilskud pga, det kondenserende gamle gasfyr.
  ser frem til nye tiltag her.

  • Hej Per

   Det forstår jeg virkelig godt. Vi venter også i spænding og opdaterer vores side, når der er nyt i sagen. Den sidste status lød, at der burde komme nyt om tilskuddet inden den 15. oktober 2020. Du er også velkommen til at tilmelde dig vores gratis nyhedsbrev, hvis du ønsker informationen om det nye tilskud direkte i mailboksen. Det kan du gøre på denne side: https://www.energihjem.dk/nyt-energihjem-2020/

   Ps. Har du læst om skrotningsordningen til gamle gas- og oliefyr? Den kan du blive klogere på her: https://www.energihjem.dk/skrotningsordning-2021/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 7. Hej…
  Jeg skal have udskiftet et oliefyr til luft til vand anlæg i mit udlejningshus. Jeg har lovet min lejer at det bliver inden vinter.
  Jeg har også bemærket at du gentagne gange har nævnt der sker noget efter 15 okt. Så mit spørgsmål går på, – er det realistisk at jeg kan nå at søge og få udført arbejdet her i 2020 med tilskud? Der skal jo også laves en Energi Rapport inden.

  • Hej Svend

   Tak for din kommentar. Jeg må være dig et helt præcist svar skyldig, men vi regner som sagt med, at der åbnes op for tilskuddet allerede den 15. oktober. Det er ikke kun os, men andre i branchen, der forventer dette. Vi har dog tidligere oplevet, at tilskuddet blev udskudt, så jeg kan ingen garantier give. Vi opdaterer naturligvis portalen så snart, der er nyt i sagen. Ligesom, at du er meget velkommen til at få informationen direkte i mailboksen med vores gratis nyhedsbrev.

   Det kan du tilmelde dig på denne side: https://www.energihjem.dk/nyt-energihjem-2020/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 8. Jette Thorhauge Knudsen - Svar

  Tilskud til luft til vand. Vi ønsker udskiftning af vores gamle oliefyr. Bor i hus, der er bygget i 1978.
  Hvad bliver tilskuddet.
  Samtidig får vi efterisoleret på loftet med 200 mm Rockwool til 350 mm.
  Håber snart at kunne blive klogere på tilskuddets størrelse.

  • Hej Jette

   Tak for din kommentar. Vi venter også i spænding og opdaterer vores side, når der er nyt i sagen. Den sidste status lød, at der burde komme nyt om tilskuddet inden den 15. oktober 2020. Du er også velkommen til at tilmelde dig vores gratis nyhedsbrev, hvis du ønsker informationen om det nye tilskud direkte i mailboksen. Det kan du gøre på denne side: https://www.energihjem.dk/nyt-energihjem-2020/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 9. Jeg ser frem til at høre nyheder om dette emne. Vores gasfyr et pt slukket, fordi det bruger urimeligt meget gas. Men vi kan jo ikke fortsætte uden varme.
  Problemet er at det haster, så står tæt på at bestille et nyt gasfyr.

  • Hej Mogens,

   Tak for din kommentar. Den sidste status er, at der burde komme nyt om tilskuddet inden den 15. oktober. Du kan stadig få håndværkerfradrag på “reparation eller udskiftning af gasfyrskedler og varmeanlæg, bortset fra oliefyr, biokedelanlæg, pillefyr, biomassefyr og fastbrændselskedler.” måske det passer til din renovering? Her gives 12.500 kroner i fradrag på håndværkerydelsen per person over 18 år i husstanden.

   Det kan du læse mere om her: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   Jeg håber og krydser dog for, at du får glæde af energitilskuddet også.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 10. Vi er interesseret i at skifte fra pillefyr til Luft til vand anlæg. Bor i et hus fra 1915.
  Meget interessant hvad tilskuddet bliver.

 11. Hejsa , vi påtænker at udskifte vore gl. pillefyr med et luft til vand varmepumpe. kan man sige noget om .følgende.
  At det vil være en fordel at vente med udskiftningen til den nye tilskuds pulje.
  Vi har ansøgt energiselskabet og fået et tilsagn om kr 1800. hvis vi skifter nu.
  Tænkes det at dette beløb vil stige, hvis vi venter til 2021. Og kan vi vente når vi har søgt i dag.??

  • Hej Johnny

   Tak for din kommentar. Satserne for det kommende energitilskud er endnu ikke fastlagt, så jeg kan desværre ikke komme med et konkret svar. Tilskudpuljen skal søges før udskiftet påpegyndes, så dette skal I også have in-mente. Vi opdaterer artiklen, så snart, at der er nyt i sagen.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 12. det giver da ingen mening at der skal være en energirapport der ikke er ældre end 2012, hvis det bliver gældende skal man have en udgift til at få denne lavet og måske har man intet at bruge den til (skal jo kun bruges ved salg af huset) det er da helt tosset da det må være den ældre bygningsmasse man er interesseret i at få energioptimeret

  • Hej Hans

   Tak for din kommentar på den kommende tilskudsordning. Energitilskuddet anno 2021 er ikke endeligt på plads og derfor kender vi ikke de endelige retningslinjer endnu. Som det ser ud vil du dog også kunne få tilskud til at lave selve energimærkningen, hvis du skal bruge den til at søge puljen. Jeg tænker, at Energistyrelsen – der skal administrere ordningen – vil bruge energimærkningen som pejlemærke til de besparelser (kWh) energirenoveringen giver.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 13. Hej

  Vi har fået tilbud på nyt tag på et 2 plans hus.
  Taghøjden hæves og der i lægges 150mm isolering på skråvægge, der indblæses papiruldisolering på vandrette flader på 350mm. lodrette skunk isoleres med 200mm bats. der monteres også en ny isoleret loftslem. samtidigt i sættes 3 nye velux vippevinduer.

  Hvad kan man søge af tilskud til dette og skal man starte her i 2020 eller vente til 2021 hvor de nye regler træder i kraft?

  • Hej Steen

   Tak for din kommentar. I forhold til det økonomiske, så kan du i 2020 få energitilskud til efterisolering, men da ordningen udløber i år, er det de færreste energiselskaber, der stadig tilbyder denne tilskudsmulighed. Hvis udskiftet ikke haster, kan du derfor overveje at vente til 2021, hvor dette nye energitilskud kommer på banen.

   Energitilskuddet anno 2021 er ikke endeligt på plads, men som det ser ud nu, kan du få tilskud til efterisolering. HUSK at tilskuddet skal søges inden du får udført arbejdet. Vi opdaterer naturligvis artiklen, når der er nyt i sagen.

   Jeg vil dog også gøre dig opmærksom på, at du kan få håndværkerfradrag på håndværkerydelsen, når du energirenoverer boligen. Fradraget dækker op til 12.500 kroner pr. person over 18 år i husstanden. Du kan få fradrag på de nye vinduer, hvis de er mere energirigtige, samt efterisoleringen. Læs mere om håndværkerfradraget her: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 14. Hej
  Jeg skal have udskiftet mit gamle gasfyr med luft til vand varmepumpe og det kan jeg søge tilskud til.
  Gælder det så også at jeg samtidig kan søge tilskud til udskiftning af cirkulationspumpe nu hvor det hele skal skiftes ud alligevel?
  Kan jeg få yderligere tilskud ved at jeg skrotter min brændeovn i samme omgang?
  Vil det være en fordel at få efterisoleret samtidig med installation af ny varmekilde, eller er det to separate energioptimerings regnskaber?

  • Hej Mikkel

   Tak for din kommentar, og dejligt med et udskift til en grønnere varmekilde 🙂

   Jeg vil indlede mit svar med at informere om, at flere af de energiselskaber, der tilbyder tilskud i 2020 allerede er begyndt at afvikle ordningen. Samtidig er tilskuddet for 2021 ikke endeligt på plads endnu. Det lyder dog som om, at du har fået styr på tilskuddet til udskiftningen af varmekilden, men for at være på den sikre side, får du lige et link med uddybende information om skrotningsordningen her: https://www.energihjem.dk/skrotningsordning-2021/

   Skrotningspuljen til brændeovne er desværre opbrugt, og det er ikke længere muligt at søge om skrotningspræmie. Det kan du læse mere om på Miljøstyrelsens hjemmeside her: https://braendefyringsportalen.dk/borger/fyr-din-gamle-braendeovn/

   Du kan dog stadig få håndværkerfradrag, når en håndværker afmonterer brændeovnen. Helt konkret står, at du kan søge tilskud til: “Afmontering af eksisterende brændeovne og pejseindsatse (omfatter selve afmonteringen og bortskaffelse af brændeovnen/pejseindsatsen samt tilmuring af hullet i skorstenen, hvor brændeovnen/pejseindsatsen var tilsluttet)”.

   Med håndværkerfradraget får du fradrag på op til 12.500 kr. pr. person i 2020 på håndværkerydelserne. Du kan læse mere om håndværkerfradraget samt hvordan du ansøger i denne infografik: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   Jeg kan ikke finde noget om fradrag på cirkulationspumper i håndværkerfradraget, men jeg vil anbefale, at du kontakter stedet, du vil søge energitilskud hos angående dette.

   Efterisolering er noget, du både kan få håndværkerfradrag og energitilskud til.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 15. Vi er en ejerforening, som godt kunne tænke os at søge tilskud til efterisolering, mellem øverste etage og loftsetagen med enten papiruld eller rockwool. Der er ikke noget teknisk til hinder.

  Kan vi søge tilskud til dette?

  • Hej Martin

   Tak for din kommentar. Med Klimaaftalen for Energi og Industri har Energistyrelsen besluttet at fremrykke og udvide tilskudspuljen, hvorfor en ny bekendtgørelse sendes til offentlig høring snarest. Det er først herefter, at de konkrete tilskudsmuligheder vil komme på plads hertil hvem og hvordan puljen søges. Som det fremgår af den nuværende information om puljen, så vil ejerforeninger godt kunne søge tilskud på efterisolering – dog ikke hulmursisolering.

   Vi opdaterer naturligvis denne side, så snart der er nyt i sagen.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 16. Hvis vi har et hus ned nyt fjernvarmeanlæg og ønsker at etablere en varme/kølepumpe Som supplement! Kan vi så søge energitilskud ?

  • Hej Lone

   Mange tak for din kommentar. Energisparetilskuddet beregnes efter hvor mange kilowatt-timer (kWh) din energirenovering sparer per år. Jo større besparelse, jo flere penge er der at hente. Du kan bruge Energistyrelsens standardværdikatalog til at få en indikation på, hvor mange kWh dit udskift vil spare dig: http://svk.teknologisk.dk/Pages_open/Default.aspx

   Samtidig vil jeg gøre dig opmærksom på, at der er håndværkerfradrag at hente på varmepumper, herunder luft-til-luft varmepumper med og uden kølefunktion. Det kan du læse mere om i denne infografik: https://www.3byggetilbud.dk/tips/haandvaerkerfradrag-infografik/

   Vær opmærksom på, at den nuværende energitilskudsordning udløber her i 2020. De endegyldige informationer om, hvad energitilskuddet i 2021 indebærer er endnu ikke offentliggjort af Energistyrelsen, men vi opdaterer naturligvis artiklen, når der er nyt i sagen.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 17. Hej Hvis jeg skifter mit gasfyr ud med luft til vand. Hvad kan man så regne med og få i tilskud i kr.
  Og kan det betale sig og vente til 2021.

  • Hej Anders

   Tak for din kommentar. Energisparetilskuddet beregnes efter hvor mange kilowatt-timer (kWh) din energirenovering sparer per år. Jo større besparelse, jo flere penge er der at hente. Du kan bruge Energistyrelsens standardværdikatalog til at få en indikation på, hvor mange kWh dit udskift vil spare dig: http://svk.teknologisk.dk/Pages_open/Default.aspx

   Vær opmærksom på, at den nuværende energitilskudsordning udløber her i 2020. De endegyldige informationer om, hvad energitilskuddet i 2021 indebærer er endnu ikke offentliggjort af Energistyrelsen, så derfor kan jeg ikke komme dit svar nærmere. Vi opdaterer naturligvis artiklen, når der er nyt i sagen.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 18. Hej.
  Gælder tilskuddet også, hvis vi vil have skiftet vores træpillefyr ud?

  • Hej Anne Mette

   Tak for din kommentar. De endegyldige informationer om, hvad energitilskuddet i 2021 indebærer er endnu ikke offentliggjort af Energistyrelsen, så derfor kan jeg ikke komme dit svar nærmere. Vi opdaterer naturligvis artiklen, når der er nyt i sagen.

   I det nuværende energitilskud, som udløber her i 2020, er træpillefyr dog ikke en del af tilskudsordningen. Der er derfor stor sandsynlighed for, at et kommende tilskud heller ikke vil omhandle træpillefyr. Hvilke varmekildeskift, der er fradragsberettiget i 2020 kan du slå op i Energistyrelsens standardværdikatalog her: http://svk.teknologisk.dk/Pages_open/Default.aspx

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 19. Hej hvordan er det med skrotning af oliefyr og man så vælger at slutte sig til fjernvarme jeg har både et 3 familie hus og et parcelhus er der forskellige regler for disse

  • Hej Peter,

   Tak for din henvendelse. Vi kender desværre ikke de præcise retningslinjer for tilskudsordningerne på nuværende tidspunkt. Når der er noget mere konkret på plads vil vi meget gerne opdatere her på Energihjem.dk.
   Bedste hilsner
   Maria – Energihjem.dk

 20. Hej,

  Hvordan fungerer det på erhvervsejendomme? Det drejer sig om en institution, der fungerer som hjem.
  Kan der også hentes tilskud? Vi har fornyeligt fået tilbud på luft til vand varmepumper nemlig.

  Vh
  Patrick

  • Hej Patrick

   Tak for din kommentar.

   Jeg vil gøre opmærksom på, at dette tilskud først træder i kraft i januar 2021. Det tilskud, der kører nu og året ud, dækker også erhvervsejendomme. Du kan læse mere om tilskuddet og hvordan du ansøger om tilskud i denne infografik: https://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/

   Angående det kommende tilskud, så er den endelige bekendtgørelse ikke offentliggjort endnu, så der kan stadig forekomme ændringer. Som der står i udkastet til bekendtgørelsen dækker den også: “Virksomheder, dvs. aktieselskaber, anpartsselskaber eller andet selskab (undtagen interessentskaber), foreninger, legater eller selvejende institutioner, samt almene boliger, til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse.”

   Her vil jeg mene, at jeres institution hører inde under, men som sagt er det ikke nærmere defineret endnu.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

   • Vi står og skal udskifte vores oliefyr til luft-vand anlæg, da vores oliefyr stort set er stået af.
    Kan der ansøges om tilskud fra juli 2020 hvor bekendtgørelsen skulle være trådt i kraft eller kan der først søges fra årsskiftet ?

    • Hej Susanne,

     Tak, for din kommentar. Det lader desværre ikke til, at der vil være mulighed for at ansøge om energitilskud før i 2021. Der er dog stadig mulighed for at beboere i husstanden, der er over 18 kan benytte sig af håndværkerfradraget i forbindelse med udskiftningen. Bedste hilsner
     Maria – Energihjem.dk

 21. Vi vil gerne udskifte vores oliefyr med en luft-til- vand løsning. Spørgsmålet er, om vi skal sætte det i gang nu eller vente til den nye ordning træder i kraft for at få størst muligt tilskud.

  • Hej Else Marie

   Mange tak for din kommentar. Det er en rigtig god idé med et udskift af jeres gamle oliefyr. Udover muligheder for energitilskud til etablering af en ny varmekilde, så kommer der også en skrotningspulje i 2021. Den kan du læse mere om her: https://www.energihjem.dk/skrotningsordning-2021/

   Med den politiske aftale, der er lagt på bordet sender de danske politikere et klart signal om, at de vil gøre rigtig meget for at alle olie- og naturgasfyr i de private husholdninger bliver udfaset. Går du og overvejer om du skal udskifte det gamle fyr, så bør du bestemt tage disse tiltag med i dine overvejelser.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

Luk