Energitilskud 2021

I 2021 bliver den nuværende energitilskudsordning erstattet af en ny tilskudspulje, administreret af Energistyrelsen. I den nye pulje bliver det igen muligt for boligejere at opnå tilskud til isolering, varmepumper og mekanisk ventilation og så vil der være tilskud til energimærkning. Tilskudspuljen er lige nu i høring, men her kan du læse mere om, hvad der er på tegnebrættet, når det kommer til energitilskud efter årsskiftet.

Fra 2021 til og med 2024 vil det være muligt at søge tilskud til energiforbedringer i eksisterende helårsboliger. Formålet med tilskudsordningen er at fremme den grønne omstilling i boligmassen. Den nye tilskudspulje er dog langt fra identisk med det nuværende energitilskud, der udløber ved årsskiftet.

Hvad kan jeg få tilskud til i 2021?

Af udkastet til bekendtgørelsen for den nye tilskudspulje fremgår det, at du i den nye tilskudsordning kan søge tilskud til:

 • Energiforbedringer vedrørende bygningens klimaskærm omfattende:
  a) Udvendig isolering af ydervæg for massiv ydervæg og let ydervæg
  b) Efterisolering af tag og loft, herunder skunkvægge, flade tage og skråvægge direkte
  c) Isolering af terrændæk
  d) Isolering af ydervægsfundament
 • Energiforbedringer vedrørende bygningens forsyning omfattende konvertering til varmepumpe.
 • Etablering af balanceret mekanisk ventilation med varmegenindvinding med varmeveksler.

Det betyder også, at der ikke er lagt op til tilskud til hulmursisolering, solceller samt udskiftning af vinduer og døre.

Læs også: Pressemeddelelse: Nyt energitilskud er tiltrængt, men uambitiøst

Tilskud kræver energimærkning

En af de ændrede betingelser for at kunne ansøge om energitilskud i 2021 er, at det er et krav, at der forelægger et energimærke på boligen. Helt konkret står der i bekendtgørelsen at:

Tilsagn om tilskud kan kun gives, hvis der for bygningen foreligger energimærkning på grundlag af en bygningsgennemgang, efter bekendtgørelse om energimærkning af bygninger, hvor startdatoen for energimærkningens gyldighedsperiode er fra 1. oktober 2012 eller senere.Bekendtgørelsen § 6

I den nye tilskudsordning kan du godt ansøge om tilskud til energimærkning, når energimærkningen anvendes som dokumentation ved ansøgning om tilskud til energiforbedringsprojekter.

Hvem kan søge om tilskud?

Privatpersoner, der bor i helårsbolig kan ansøge om energitilskud i 2021, når de energirenoverer boligen. Samtidig kan energitilskuddet 2021-2024 ydes til:

 • Privatpersoner
 • Private andelsboligforeninger eller moderejendomme for bebyggelser, er er opdelt i ejerlejligheder, der anvendes som helårsboliger
 • Virksomheder, dvs. aktieselskaber, anpartsselskaber eller andet selskab (undtagen interessentskaber), foreninger, legater eller selvejende institutioner, samt almene boliger, til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse

Hvordan søger jeg om tilskud i 2021?

Som noget nyt er det også Energistyrelsen, der skal administrere den nye tilskudspulje. Det betyder, at det ikke længere er hos energi- og elselskaberne, du skal ansøge.

Ansøgningen skal indsendes digitalt på en ansøgningsblanket udarbejdet af Energistyrelsen via den ansøgningsportal, som offentliggøres på Energistyrelsens hjemmeside senest 14 dage før tilskuddet træder i kraft.

Ligesom tilskudsordningen i dag fremgår det af bekendtgørelsen, at du skal ansøge om tilskud før arbejdet påbegyndes, da tilskuddet ikke gives med tilbagevirkende kraft. Samtidig skal du kunne dokumentere energiforbedringerne, ligesom du også skal med den nuværende tilskudsordning.

Hvor meget kan jeg få i energitilskud i 2021?

Satser og størrelsen på energitilskuddet 2021-2024 er endnu ikke meldt ud.

Du kan læse bekendtgørelsen i detaljen her.

Tilmeld dig nyhedsbrev og hold dig opdateret
Hos Energihjem.dk holder vi os opdateret med tilskudsordningen og opdaterer portalen, når der er nyt omkring tilskudspuljen anno 2021. Det forventes at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2020, hvor Energistyrelsen vil melde yderligere ud. Når der er mere information om tilskudspuljen sender vi et nyhedsbrev ud. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 Kommentarer

 1. Hej,

  Hvordan fungerer det på erhvervsejendomme? Det drejer sig om en institution, der fungerer som hjem.
  Kan der også hentes tilskud? Vi har fornyeligt fået tilbud på luft til vand varmepumper nemlig.

  Vh
  Patrick

  • Hej Patrick

   Tak for din kommentar.

   Jeg vil gøre opmærksom på, at dette tilskud først træder i kraft i januar 2021. Det tilskud, der kører nu og året ud, dækker også erhvervsejendomme. Du kan læse mere om tilskuddet og hvordan du ansøger om tilskud i denne infografik: https://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/

   Angående det kommende tilskud, så er den endelige bekendtgørelse ikke offentliggjort endnu, så der kan stadig forekomme ændringer. Som der står i udkastet til bekendtgørelsen dækker den også: “Virksomheder, dvs. aktieselskaber, anpartsselskaber eller andet selskab (undtagen interessentskaber), foreninger, legater eller selvejende institutioner, samt almene boliger, til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse.”

   Her vil jeg mene, at jeres institution hører inde under, men som sagt er det ikke nærmere defineret endnu.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 2. Vi vil gerne udskifte vores oliefyr med en luft-til- vand løsning. Spørgsmålet er, om vi skal sætte det i gang nu eller vente til den nye ordning træder i kraft for at få størst muligt tilskud.

  • Hej Else Marie

   Mange tak for din kommentar. Det er en rigtig god idé med et udskift af jeres gamle oliefyr. Udover muligheder for energitilskud til etablering af en ny varmekilde, så kommer der også en skrotningspulje i 2021. Den kan du læse mere om her: https://www.energihjem.dk/skrotningsordning-2021/

   Med den politiske aftale, der er lagt på bordet sender de danske politikere et klart signal om, at de vil gøre rigtig meget for at alle olie- og naturgasfyr i de private husholdninger bliver udfaset. Går du og overvejer om du skal udskifte det gamle fyr, så bør du bestemt tage disse tiltag med i dine overvejelser.

   De bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

Luk