De fleste på listen er opdateret i januar 2019
Energihjem.dk gennemgår løbende energiselskaberne i Danmark, og har derudfra udarbejdet en liste over de energiselskaber, der giver et energitilskud til energirenoveringer.

Energirenoveringerne kan for eksempel være lavenergivinduer, isoleringsopgaver og optimering af varmekilder. Tilskuddet fra energiselskaberne har til formål at købe noget af den energibesparelse, der opnås i den danske boligmasse.

Selskaber uden administrationsgebyr

Energiselskab Tilskud pr. sparet kWh* Administrationsgebyr
Dansk Fjernvarme Handelsselskab 24 øre  0,-
EnergiFyn 25 øre  0,-
EWII  28 øre  0,-
Fjernvarme Fyn 25 øre  0,-
SEF og LEF NET A/S 20 øre 0,-

Selskaber med administrationsgebyr (fra 40 – 120 kr.)

Energiselskab Tilskud pr. sparet kWh* Administrationsgebyr
AURA Energi 30 øre  120,-
Ørsted 28 øre  120,-
Kalundborg Forsyning 35 øre 120,-
Odder Forsyningsselskab 30 øre  120,-
Verdo 25 øre  100,-
Vestforsyning 30 øre  120,-

 

Selskaber uden online ansøgning

Energiselskab Tilskud pr. sparet kWh* Administrationsgebyr
NOE Net 25-30 øre 0,-
Ravdex 30 øre 0,-
Bornholms Energi & Forsyning A/S 25 øre 0,-
Hvis du ønsker at se, hvor mange øre pr. kWh energiselskaberne yder, så se satser i denne pdf

* Tilskud pr. sparet kWh er opgivet af de enkelte energiselskaber og bliver opdateret løbende. Hos de energiselskaber med “Ikke oplyst” er det fordi energiselskabet ikke har ønsket at opgive det til Energihjem.dk

Når du søger tilskud

 1. Ansøg om tilskud ved et energiselskab (du kan frit vælge)
 2. Indhent tilbud på energirenoveringen (husk at fortælle leverandørerne, at du står for tilskud)
 3. Du modtager en forhåndsgodkendelse på tilskuddet
 4. Opgaven udføres af din valgte leverandør
 5. Dokumentation af arbejdet sendes til energiselskab
 6. Det aftalte tilskud indbetales på din konto

Er du fra et energiselskab, så er I altid velkommen til at kontakte Energihjem.dk på  [email protected], hvis satser ændres eller administrationsgebyr skal opdateres.

Hvis du kender til et energiselskab, der giver tilskud, men som ikke står på listen, er du mere end velkommen til at skrive navnet på selskabet i en kommentar, så vil vi tilføje det listen. Derudover er du velkommen til at skrive en generel kommentar, hvis du har spørgsmål omkring tilskuddet fra energiselskaber.

Kom godt i gang – Bestil gratis og uforpligtende tilbud på din energirenovering nu »

42 Kommentarer

 1. Hej
  Jeg skal igang med og skifte alle mine gamle udtjente sprosse vinduer og hoveddør ud med nyt.
  De er købt men endnu ikke isat, det gør jeg selv.
  Jeg har valgt lavenergi glas Type A-1
  De gamle er 1 lags hvor jeg har forsatsvinduer til
  Hvordan søger jeg og hos hvem ?

  Dette sker samtidig med jeg skifter et ældgammelt oliefyr ud til et moderne nyt pillefyr med luftstyring m.m. hvor jeg havde påtænkt at søge håndværker fradraget.

  • Hej Frank

   Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til et af de selskaber, der står på listen, for at høre, om de vil give tilskud til dit projekt. HUSK at søge, inden arbejdet udføres. Samtidig skal du have det pågældende selskab til at af- eller bekræfte, om de giver tilskud, når du selv sætter vinduerne i. Du behøver ikke at være kunde hos det selskab, du søger hos.

 2. Hej, jeg vil gerne høre om man kan søge tilskud hvis man udskifter sin oliefyr med en solvandvarmer?

  Mange tak.
  Joelle

  • Hej Joelle

   Der gives desværre ikke tilskud til udskiftning af oliefyr. Du kan selvfølgelig godt bruge håndværkerfradraget, hvor du kan trække op til 15.000 kr. af håndværkernes arbejdsløn fra via dit fradrag.

 3. NRGi Net A/S giver også tilskud til energirenoveringer. Kontakt os gerne mht. yderligere informationer.

 4. Hej!
  Tak for gode oplysninger!

  Jeg er bare lidt nysgerrig for at høre om hvad jeres og andres holdninger er til indsættelse af pillefyr istedet for fjernvarme m.m. Og kan der også søges tilskud til det. Vi skal gerne flytte til et område af Gladsaxe der slet ikke får fjernvarme – tro det eller ej.. Og hvis piller er så gode for miljøet hvorfor varmer flere ikke op med det?

  På forhånd tak

  Nilo

  • Hej Nilo

   Overordnet er pillefyr en god ide, hvis det kan dække hele dit forbrug. Det er godt for miljøet og kan fås til en overkommelig pris. Dog er der lidt mere vedligeholdelse med et pillefyr end fjernvarme. Du kan bruge håndværkerfradraget på pillefyret, men du kan ikke få tilskud fra et energiselskab.

 5. Henrik P. Nielsen

  Hej Michael
  tilskud til proces varme hvor søger man om det, og hvor meget
  kan der ydes?

  Hisen Henrik

 6. Hej, jeg er ved at købe hus med el-varme og vil høre om jeg kan få tilskud hvis jeg vælger fjernvarme??
  Hilsen Susan Jensen

  • Hej Susan

   Jeg ved, at EnergiMidt giver tilskud, når man skifter fra el til fjernvarme. Du behøver ikke at være kunde hos dem, og du kan søge direkte på deres hjemmeside.

 7. Hej Michael,

  Det er rigtigt godt I promovere denne statslige tilskudsordning, men jeg synes det er synd at enkelte energiselskaber tager adm.gebyr for ulejligheden. For det er staten der udbetaler tilskuddet, men det administreres bare af energiselskaberne.

  Jeg har kun tjekket DONG og de tager kr. 120 på ansøgning, hvilket for de fleste ansøgningers vedrørende andrager en relativ meget stor andel (læs 5-20 %)

  Dermed når budskabet fra Energistyrelsen ikke rigtig ud til anvendelse hos boligejerne, da mange vil droppe ansøgningen.

  Link DONG :
  https://privat.orsted.dk/kundeservice/tilskud/sog-om-tilskud/

  • Hej Peter

   Tak for din informative oplysning. Det er naturligvis en væsentlig oplysning, men jeg vil stadig mene, det kan betale sig at søge om tilskuddet. Tak for din oplysning.

 8. Hej vi skal have bygget et nyt eurodan hus og skal have jordvarme og 3 lags energi vinduer er det noget man kan søge tilskud om og hvor ?? Mvh Lars

  • Hej Lars
   Ja, vist du tager kontakt til et af de selskaber, der er på listen, kan du søge om tilskud. HUSK du skal søge inden arbejdet går i gang.

   • Susanne Fløjgaard

    Hej Lars.

    Jeg vil lige prøve at stoppe dette svar.

    Hvis du bygger nyt hus, kan du IKKE søge tilskud. Ordningen er blevet lavet for at få forbedret den eksisterende boligmasse.

    Hvis du bygger nyt hus, skal du opfylde kravene til BR10. Der er derfor ikke tale om en energiforbedring. Du er fx ikke gået fra én isoleringstykkelse til en anden, skiftet opvarmningsform eller udskiftet 2-lags termoglas til lavenergiruder.

    Med venlig hilsen
    Susanne Fløjgaard, EnergiMidt

 9. Vi har fået installeret solcelleanlæg, men firmaet har som har stået for hele opgaven, har undladt søge tilskud.
  Kan det stadig udbetales?
  De første tilbud vi modtog skrev han energisparelsen på, men desværre ikke på det endelige som vi underskrev.
  Føler os p.t. taget gevaldigt ved næsen.
  Firmaet er endda medlem af Dansk Håndværk som har indgået aftale med SEAS-NVE.

  • Hej Rita

   Ja, det virker lidt underligt. Prøv at hør dem endnu engang, men ellers er der desværre nok ikke noget at stille op, da tilskuddet SKAL være søgt, inden arbejdet udføres.

 10. hej michael. vi har købt hus med god grund til.. er der nogen mulighed for gode tilbud hvis man vælger at få jordvarme? og er jordvarme ik den billigeste form for varme man kan få/konvater til?

 11. Vi er en andelsboligforening på ca 25 andele, kan vi også få tilskud eller er det kun private ?
  Vi har lånt nogle penge netop til at lave energiforbedring af vores ejendom. Har i nogen ideer til hvordan vi griber det an. Skal vi selv indhente tilbud fra håndværkere, kan man hyre en energikonsulent ? Vi vil jo gerne udnytte pengene bedst muligt.
  Venlig hilsen
  Tine

 12. Hej, jeg har købt en ældre bolig på174kvdm. med oliefyr,
  gamle standarter for isolering ovs. jeg er selv håndværker og har planer om snart at gå i gang med den store renovering der indebærer: nye spær, tag, isolering, kviste, betongulv med 400mm isolering, gulvvarme, træpillefyr og meget mere.

  mit spørgsmål hertil lyder: kan jeg som håndværker der selv laver projektet få det samme i tilskud som et autoriseret firma der giver et tilbud med dokumentation osv. ?

  • Hej Anders

   Ja, det er jeg ret sikker på, du godt kan. Tilskuddet fra energiselskabet er jo for den energibesparelse, du opnår i din bolig (gennem din renovering). Husk at søge hos energiselskabet, inden du går i gang med projektet.

 13. Hejsa. Jeg står og skal have skiftet mit gamle gasfyr ud til et nyt. og det kan jeg jo få tilskud til. Men hvis jeg nu senere også gerne vil have hulmurs isoleret, kan jeg så godt søge om det? Eller er det kun 1 gang man kan søge, og så er det slut?

 14. Københavns Energi er blevet fusioneret med en række andre selskaber og har derfor ændret navn til HOFOR A/S. De giver stadig tilskud …

 15. hej, Jeg vil hører hvormeget tilskud man kan få når man skifter fra oliefyr til fjenvarme? selv alene kommun skal have 48,475 kr for ders arbejd

  hilsen andy

 16. Hej.
  Vi har købt en gund, med et ældre hus. Det vil vi rive ned og bygge nyt. Kan man søge tilskud, hvis vi tager forbruget fra det ældre hus og samlinger med det nye????
  Vi jeanette

 17. Jeg har udskiftet mit oliefyr med jordvarmepumpe. Jeg fik tilskud fra “Skrot dit oliefyr”. Hvordan forholder jeg mig m.h.t. tilskud fra NRGi for deres tilbagekøb af min energibesparelse?
  M.v.h.
  Jacob Iskov

 18. Hej
  Fin side med gode oplysninger.
  Må man kun søge tilskud et sted?
  vh
  Marianne Horn

 19. Hej,

  Vi skal have udskiftet vinduerne, men står selv for udskiftningen. Kan vi stadig søge om tilskud til indkøb af vinduerne?

  vh
  Malene Klejs

  • Hej Malene,

   I kan godt få tilskud til jeres vinduesprojekt selvom i selv udfører det. Vær dog opmærksom på at I skal have en skriftlig accept på tilskuddet inden I går i gang med projektet.

 20. NK-forsyning giver også tilskud til energirenovering

Kommentarer er lukket

Luk