Regeringens kommende energirenoveringstilskud skal give et tilskud til bygge- og renoveringsopgaver, men det er endnu uvist, hvor stort et tilskud, der bliver tale om.

Fra den 1. januar 2012 træder regeringens nye energirenoveringstilskud i kraft. Sådan lyder de foreløbige meldinger fra regeringen, der tager fat på puljen under de kommende finanslovsforhandlinger.

Energirenoveringstilskuddet skal erstatte den omdiskuterede boligjobordning, der blandt andet giver et håndværkerfradrag til bygge og renoveringsopgaver, men som nu udløber ved årets udgang. Den nye pulje til energirenoveringer er en brik i regeringens grønne strategi.

Energirenoveringstilskud skal være nemt

I regeringsgrundlaget står der, at energirenoveringstilskuddet skal være nemt, og der skal kunne søges tilskud til konkrete energirenoveringsprojekter. Puljen er sat til at løbe i 2012 og frem til udgangen af 2013. Meget andet har regeringen ikke afsløret. Energihjem.dk havde forleden kontakt til Klima- og Energiministeriet, og her ønsker man ikke at uddybe, hvad det kommende energirenoveringstilskud reelt kommer til at omhandle.

Dette betyder, at vi på nuværende tidspunkt ikke ved, hvor stort et beløb, man kan modtage i tilskud til energirenoveringer. Det vil formentlig først blive lagt frem i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, der inden længe bliver påbegyndt.

Tilskud fra energiselskaber

Indtil regeringens plan er 100% på plads, så kan man jo i stedet benytte sig af de muligheder der findes i øjeblikket. Man kan nemlig udover håndværkerfradraget (boligjob-ordningen) også få tilskud fra energiselskaber.

Venter i spænding på energirenoveringstilskuddet

Hos bygge-, anlægs- og håndværksbranchen venter man i spænding på det nye energirenoveringstilskud. I sidste uge var Håndværksrådet ude at sige, at det er skadeligt for branchen, at tilskuddet til energirenoveringer først kommer i 2012, da det kan bremse antallet af nye ordrer, fordi bygherrerne bliver i tvivl om, hvorvidt de skal bruge boligjobordningen eller vente til, at energirenoveringstilskuddet bliver skudt i gang.

Hold dig opdateret

Energihjem.dk vil løbende følge udviklingen i det nye energirenoveringstilskud. Hvis du vil holdes opdateret, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Luk