Regeringen giver energitilskud

Regeringen giver energitilskud

Af: Casper Vestereng den 17. november 2009

Så er der godt nyt til danske boligejere. Selvom der formentlig ikke er udsigt til en samlet pulje for energivenlige renoveringer, så har regeringen alligeve besluttet at yde et tilskud, der skal hjælpe boligejere. I den nye finanslov er der nemlig afsat et beløb på 400 millioner kroner til udskiftning af oliefyr til fordel for mere moderne og klimavenlige energisystemer.

– Med den nye ordning sikrer vi, at folk får en større tilskyndelse til at skifte deres gamle oliefyr ud med for eksempel varmepumpe eller solvarme. Jeg tror, at det her vil hjælpe rigtig mange til at se, at der faktisk er mange penge at hente på varmeregningen, selvom det kræver en investering her og nu, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard om det nye tilskud.

15 til 25 procent

Tilskuddet vil fungere som en skrotningsordning, så man kan se frem til at modtage et beløb, hvis man skrotter sit gamle oliefyr og i stedet investerer i for eksempel en varmepumpe eller et solvarmeanlæg og kombinerer det med et nyt fyr eller en tilkoblink til fjernvarmesystemet. Umiddelbart vil tilskuddet lyde på mellem 15 og 25 procent af den anskaffelspris, der er på det nye energisystem.

– Hvis man vælger en energieffektiv løsning, når man udskifter sit gamle oliefyr, så er der en lang række gevinster at hente – både for den enkelte forbruger, for klimaet og for den danske beskæftigelse. Det er et skridt på vejen ud af den økonomiske krise og samtidig et skridt mod en mindre afhængighed af fossile brændsler, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Ansøgning

Det er endnu ikke endeligt på plads, hvornår der kan søges om tilskuddet, men det bliver sat i søen så hurtigt som muligt. Det ventes, at der åbnes for ansøgninger i starten af december, når den nye finanslov endeligt er vedtaget.

UPDATE (april 2011): Få tilskud fra energiselskaberne

Der er mange som ikke er klar over det, men faktisk kan du få tilskud til energirenoveringerne ved at “sælge” din besparelse til energiselskaberne. Vi har lavet en grundig artikel som forklarer præcist hvordan du får mest tilskud. Læs artikelen om tilskud fra energiselskaberne hér.

Hvis du vil have besked, når der er nye tilskudsordninger, så tilmeld din e-mail adresse her:

Tilmeld din email hér

 


Foto: Jacob Dall

50 Kommentarer til “Regeringen giver energitilskud”

 1. Chris Levinsen

  01. dec, 2009

  Jeg syntes at det er en rigtig god ide med et sådan energitilskud, men skulle man ikke også lige tænke på dem som vælger at bygge et helt nyt hus i energiklasse 1 med jordvarme. Hvad med dem skal de kigge på at de ligeså godt kunne have renoveret deres gamle hus. Det ikke fair.

  Besvar denne kommentar
 2. Ole Søegaard

  10. mar, 2010

  Helt enig med Lewinsen. Med fjernvarme er man afskåret fra de vedvarende energikilkder – det er forståeligt set fra varmeværkernes effektivitet og økonomi, men det er ikke forståeligt, at regeringen ikke giver tilskud til energibesparende renovering af ældre huse, når CO2 udslippet skal reduceres.

  Besvar denne kommentar
 3. Niels Møller

  19. okt, 2010

  Er der nogle som ved om der kommer nye energitilskudspuljer i 2010-2011, da jeg gerne vil igang med at udskifte min el-varme med varmepumpe????

  Niels Møller

  Besvar denne kommentar
  • Magnus Krabbe

   20. okt, 2010

   Hej Niels

   Det er meget svært at spå om fremtiden, så det vil jeg ikke kaste mig ud i. Men umiddelbart har vi ikke kendskab til, at nye tilskudsordninger skulle være i støbeskeen. I øjeblikket kan du kun få tilskud til at skrotte dit gamle oliefyr, og den pulje er langt fra opbrugt.

   Til gengæld er almindelig el-varme måske den dyreste opvarmningsform overhovedet, så der skulle være gode muligheder for, at det alligevel kunne være økonomisk rentabelt for dig at skifte.

   Med venlig hilsen

   Magnus
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 4. sandie

  20. jan, 2011

  Nu snakkes der jo en del om, at der igen skal gives tilskud eller en eller anden form for ny gulerod for at man investerer i grøn energi…

  Vi har lige købt et hus fra 1924 med et gammel oliefyr og el-varme…

  Vi er selvfølgelig interesserede i at få så meget tilskud som overhovedet muligt til en ny varmekilde…

  Er der virkeligt kun tilskud på at få oliefyret skrottet? er det lige meget hvilken fremtidig løsning man væler om det er jordvarme eller solfangere???

  Besvar denne kommentar
  • Magnus Krabbe

   20. jan, 2011

   Hej Sandie

   Den tilskudsordning som kører i øjeblikket, er kun målrettet forbrugere, der skrotter oliefyret. Det er bestemt ikke alle energikonverteringer, der gives tilskud til. I kan få tilskud, hvis I skrotter oliefyret og i stedet installerer jordvarme, varmepumper, solvarme eller fjernvarme.

   Størrelsen på tilskuddet afhænger af, hvilken opvarmningsform I vælger.

   – Til etablering af jordvarme (væske-vand varmepumpe) ydes et tilskud på kr. 20.000,-
   – Til etablering af luft-vand varmepumpe ydes et tilskud på kr. 15.000,-
   – Til etablering af fjernvarmeunit ydes et tilskud på kr. 10.000,-
   – Til etablering af solvarmeanlæg ydes et tilskud på 25 % af investeringsomkostningerne til solvarmeanlægget.

   Du kan læse meget mere om ordningen på http://www.skrotditoliefyr.dk

   Håber det var svar på dit spørgsmål

   Med venlig hilsen

   Magnus
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 5. Sandie

  21. jan, 2011

  Ja, det hjalp lidt…
  Men jeg tænkte også, om der er noget nyt/mere på vej fra regeringen? Jeg synes hele tiden der kører en streamer på “Update”, hvor der står at regeringen nu vil give tilskud til at husejere gør deres huse mere energivenligt…

  Og for mig lugter det lidt af, at der er en ny – eller endnu én ordning på vej.

  Er der nogen, der ved mere om det??? Eller har jeg bare overfortolket og tænkt ønsketænkning?

  Besvar denne kommentar
  • Magnus Krabbe

   21. jan, 2011

   Hej igen

   Vi er ikke bekendt med, at der skulle være nye tiltag på vej, desværre…Dog har flere forslået at lave en tilskudsordning, blandt andet Dansk Byggeri og SF. Men om det bliver til noget, og hvornår det skulle blive, er meget svært at spå om.

   Men en række energiselskaber kører forskellige tilskudsordninger for energirenoveringer. Blandt andet giver Dong Energy tilskud til at nye energisparende gasfyr. Prøv at kontakte dit el- og varmeselskab, mange af dem kører kampagne med tilskud for at leve op til deres kvotebestemmelser.

   Med venlig hilsen

   Magnus
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 6. Ea Hansen

  19. mar, 2011

  Hej
  Jeg har overtaget et hus fra 1977 pr. 1.2.
  Jeg skal have efterisoleret på loftet og sat nye vinduer i. Er der nogen mulighed for at få noget tilskud til det?

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   21. mar, 2011

   Hej Ea,

   Ja der er ret stor sandsynlighed for at du godt kan få tilskud til i hvert fald isoleringen. De fleste isolatører har efterhånden lavet aftaler med eksempelvis energiselskaber som giver tilskud for at leve op til deres kvotebestemmelser. Det betyder at isolatøren har de ansøgningsskemaer der skal til, og de kan i de fleste tilfælde også hjælpe med at udfylde dem. Jeg vil anbefale dig at indsende din opgave, hvorefter du bliver kontaktet af tre leverandører, spørg så ind til hvorvidt de har ordninger med tilskud.

   Håber det hjælper dig videre, ellers er du naturligvis velkommen til at skrive igen..

   Johnny
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 7. Lene Kjeldsen

  04. maj, 2011

  Jeg savner tilskud til erstatning af el med alternativ energi. VI er nogle i landzonen, der gerne vil omlægge så meget forbrug af fossilt energi til mere miljøvenlig. Har solfangere, der sammenkobles med brændeovn i mørke tider. Men der er plads til forbedringer (luft/vand). Desuden vil en miljøafgift på brændeovne ikke være godt for os i det åbne landskab. Vi brænder ikke mælkekartoner eller malet- eller imprægneret eller (vådt) træ. Vi har et tæt samarbejde med skorstensfejeren – og følger hans vejledning og råd.

  Besvar denne kommentar
 8. Dorthe Olsen

  17. maj, 2011

  Hej!
  Vi har købt et parcelhus fra 1972, hvor vinduerne er fra dengang.. Og der var ikke tænkt så meget på at de skulle spre energi på det tidspunkt, så vi vil gerne skifte dem alle ud..
  Og vil gerne spørge jer om I ved nogle puljer, hvor vi kan søge om tilskud til at skifte vinduerne ud?

  Venligste hilsener Dorthe

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   17. maj, 2011

   Hej Dorthe, tak for din kommentar. Jeg kan glæde dig med at I formentlig godt ville kunne få tilskud til udskiftning af jeres vinduer. Vi har lige lavet en hel artikel herom, som du kan læse her: Få tilskud til energirenovering.

   Håber det hjælper dig videre med jeres energirenovering.

   Johnny
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 9. Finn Olsen

  17. okt, 2011

  Fint med at forbedre miljøet og endnu bedre hvis der spares “døde”afgifter !

  Er der tilskud til at skåne miljøet ved at etablere spillevandsresningsanlæg med beplantet filter, som
  det jeg så ved en udstilling i Hårlevhallen, Stevns kommune d.13.11.11. et af anlæggene var Kilianwater.com. ?

  Besvar denne kommentar
 10. Nils Hald

  24. okt, 2011

  Hej
  Hra købt en ejendom, hvor der er et gammelt oliefyr.
  Kunne godt tænke os at bygge et nyt hus, og lave jordvarme.
  Kan der søges tilskud?

  Venlig hilsen
  Nils Hald

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   25. okt, 2011

   Hej Nils, undskyld det sene svar.

   Der ydes desværre ikke tilskud fra energiselskaber til jordvarme i nybyg. Havde du derimod valgt at udskifte oliefyret i dit eksisterende hus med jordvarme, så var der noget at hente.

   Johnny
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 11. Paw

  25. okt, 2011

  Jeg står overfor og vil skifte mit gamle gas kedel ud med et nyt det er fra ca. år 1988 og vil skiftet til et AAA gaskedel og vandvarmer kan jeg få tilskud til det?? Hvor og hvordan???

  Hilsen Paw S.

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   26. okt, 2011

   Hej Paw, du kan godt få tilskud til udskiftning af din gamle gaskedel, hvis blot den nye er en kondenserende type. Som beskrevet i artiklen, kan det være lidt en jungle at få fat på energiselskaber som kan/vil hjælpe med tilskud, men der er desværre ikke andet end blot at ringe rundt til diverse selskaber og høre (nogle har dog hjemmesider med online ansøgning)..

   Husk du må ikke gå i gang med renoveringen før du har fået samtykke til dit tilskud.

   Johnny
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 12. Tim Hansen

  31. okt, 2011

  Hej
  Jeg har i dag et Vølund 610 oliekedel fra 1992 uden vejrkompensering, som jeg overvejer at udskifte med en Baxi Block Kondens MK4 oliekedel…

  Er dette det rette at gøre og hvor meget kan man forvente at spare 10, 20, 30 40 %

  Bor i et lille rækkehus på 98 kvm
  Forbrug i dag 1600 L + lidt hygge i brændeovn
  Min Olietank er godkendt til 2028

  Så vidt jeg kan se kan dette købes for helt ned til 22.000 kr. + selvfølgelig aftræk og installering.

  Synes gas tilslutning og så videre løber hurtigt op…

  Mvh.
  Tim Hansen

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   14. nov, 2011

   Hej Tim, jeg har forsøgt at finde et svar til dig, men må desværre melde pas. Jeg har talt med tre af vores leverandører og alle siger at der er for mange ubekendte faktorer til at de kan svare præcist. Jeg vil derfor anbefale dig at tage fat på en installatør fra lokalområdet som eventuelt kan komme ud og kigge på mulighederne.

   Er meget ked af at vi ikke kunne hjælpe i denne omgang, men du er naturligvis mere end velkommen til at forsøge igen hvis du har andre spørgsmål.

   Johnny
   Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 13. stig

  22. mar, 2012

  Hej vi har et gammelt oliefyr og vil skifte til gas, er der tilskud til det og hvor meget?
  På forhånd tak.

  Besvar denne kommentar
  • Michael Müller

   28. mar, 2012

   Prøv at tage fat i dit energiselskab – måske der er noget at hente der. Den gamle skrot-dit-oliefyr-ordningen eksisterer ikke længere.

   Besvar denne kommentar
 14. Bernte Hansen

  30. maj, 2012

  Hej !
  Kan der ydes noget energitilskud til udskiftning af vinduer?
  på forhånd tak

  Besvar denne kommentar
 15. mads s

  21. jul, 2012

  Hej.
  Vi har du gammelt hus som pt.bliver varmet op med el, og derfor kigger vi på andre varmekilder. Overvejer jordvarme men syntes ikke at jeg kan finde noget med om der bliver givet tilskud til det.
  Der bliver hvis vi havde oliefyr men hvad med elvarme?

  Besvar denne kommentar
  • Michael Müller

   23. jul, 2012

   Hej Mads

   I kan naturligvis benytte håndværkerfradraget til arbejdslønnen. Derudover kan I søge lidt tilskud hos elselskaberne. Det behøver ikke at være jeres eget, men I skal tage direkte kontakt til dem for at søge. Her kan der være noget tilskud at hente.

   Besvar denne kommentar
 16. Niels Sørensen

  12. aug, 2012

  Jeg har fået et solcelleanlæd 6 KW, og har hørt at man kan søge om tilskud for sparet co2 udledning. Er det rigtigt, og i bekræftigende fald, hvordan gør jeg så det.

  VH
  Niels Sørensen

  Besvar denne kommentar
 17. Hanne Krøll

  18. okt, 2012

  Hejsa..
  Vi har et nyere oliefyr, men vi skal udskifte vores gamle 1200 liter olietank (vist nok fra 1983). Umiddelbart er planen at udskifte den ganle tank med en tilsvarende ny. Kan vi benytte håndværkerfradraget til lønudgiften?
  Er der et billigere alternativ?
  Vh Hanne

  Besvar denne kommentar
  • Michael Müller

   18. okt, 2012

   Hej Hanne

   I kan godt benytte håndværkerfradraget til installeringen af et nyt oliefyr. Umiddelbart er et oliefyr billigere at anskaffe sig end fx et pillefyr, men omvendt er et pillefyr billigere i drift.
   MVH Energihjem.dk

   Besvar denne kommentar
 18. Hanne Krøll

  18. okt, 2012

  Hej igen..
  Det er OlieTANKEN, der skal udskiftes (det skal alle ældre olietanke).. Jeg skriver jo netop, at vi HAR et nyere oliefyr..
  Gør det nogen forskel om det kun er tanken

  Besvar denne kommentar
 19. Orla Hylleberg

  02. nov, 2012

  Vi har instllaret en luft-til-luft varmepumpe i vores sommerhus. Installationen kostede ialt. ca. 19.800,- kr. Der er oprindeligt installeret el-varme i huset, som er ca. 15 år. I en brochure fra Toshiba læser jeg, at det er muligt at få et energitulskud på 556,- kr. til en sådan investering i et sommerhus. Hvor/hvordan gør man for at ansøge om dette tilskud ??

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   07. nov, 2012

   Hej Orla, det er korrekt at man kan få tilskud til varmepumper. Tilskuddet er dog desværre ikke med tilbagevirkende kraft, så hvis du allerede har fået varmepumpen installeret, så er der desværre ikke noget tilskud at hente.

   Besvar denne kommentar
 20. Berit Jakobsen

  16. nov, 2012

  Jeg har et ældre sommerhus der ikke er isoleret. Kan jeg få tilskud til at få det isoleret, eller evt. til at montere et solcellepanel. Hvor stort vil tilskuddet i givet fald være.

  Besvar denne kommentar
 21. John

  04. jan, 2013

  Hej.

  Kort og godt.
  Jeg har tænkt mig at skifte mit gamle jordvarme anlæg AGA Thermia JBC 400M fra 1980, da huset også blev bygget, og invisterer i et nyt Thermia jordvarme anlæg, huset er på 2 X 112 m2 prisen vil nok ligge på omkring 80 000 –
  Er der her i 2013 Tilskud til det

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   07. jan, 2013

   Hej John, tak for dit spørgsmål. Jeg ved, at energiselskaber yder tilskud til jordvarme hvis du kommer fra en anden opvarmningsform, men når du udskifter jordvarme med jordvarme, er jeg i tvivl. Jeg vil anbefale dig, at ringe til nogle af disse energiselskaber, og forhøre dig om dine muligheder.

   Håber det hjælper dig videre, ellers er du naturligvis velkommen til at skrive igen.

   Besvar denne kommentar
 22. Lars

  11. feb, 2013

  Hej.

  Har netop købt et, et planshus fra 1973, der er stadig oliefyr der ikke er udskiftet siden huset blev bygget. Er der tilskud at hente nogle steder eller udløb disse muligheder i 2011 og 2012, hvis man vil skiftet til fjernevarme?

  MVH Lars

  Besvar denne kommentar
 23. J.A.Bøiehøj

  24. apr, 2013

  Jeg har – jf. min faktura af 19. december 2012 fået hulmurisoleret det meste af mit hus.
  Det drejer sig om 46 kvm væg.
  Kan jeg få energitilskud til det?
  I bekræftende fald: Hvordan?

  Med venlig hilsen
  Jens Bøiehøj

  Besvar denne kommentar
  • Michael Müller

   29. apr, 2013

   Der findes et energitilskud hos energiselskaberne, men man SKAL søge om tilskuddet, inden arbejdet udføres. Derfor kan du desværre ikke få gavn af tilskuddet i dette tilfælde, da arbejdet er udført.

   Besvar denne kommentar
 24. lars z

  29. apr, 2013

  Hej hvordan får man tilskud til jordvarme og hvor meget kan jeg få

  mvh lars

  Besvar denne kommentar
 25. Jakob p

  10. jun, 2013

  Hej, kan det passe at det er private firmaer der står for udbetaling og de selv kan bestemme hvornår de vil udbetale? Jeg har nemlig ventet siden 15 april og energi Dk der står for det bliver ved med at sige at de snart kommer?.

  Besvar denne kommentar
  • Michael Müller

   10. jun, 2013

   Hej Jakob

   Ja, det er energiselskaberne, der udbetaler tilskuddet. Så længe arbejdet er udført, din faktura er indsendt til energiselskabet, så vil jeg rykke dem endnu engang.

   Besvar denne kommentar
 26. Hvergel

  16. okt, 2013

  Hej. Er der stadig tilskud til at udskifte oliefyr?

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   17. okt, 2013

   Hej Hvergel, der er stadig nogle energiselskaber som yder tilskud til udskiftning af oliefyr (afhænger lidt af hvad du udskifter det med), og så er der enkelte kommuner der også giver tilskud til skrotning af oliefyret.

   Besvar denne kommentar
 27. Hvergel

  17. okt, 2013

  Hej Johnny.
  Tak for din kommentar. Jeg har nu set det med energiselskaberne. Ved du også, hvordan finder jeg ud af, om min kommune (Ringkøbing-Skjern) giver tilskud til skrotning af oliefyret?

  Besvar denne kommentar
  • Johnny Krogsgård

   17. okt, 2013

   Hej igen Hvergel,

   Vi har desværre ikke et overblik over hvilke kommuner der yder tilskud – så jeg vil anbefale, at du skriver eller ringer til dem.

   Besvar denne kommentar

Skriv en kommentar