Vinduer

Udskiftning af vinduer, glas eller opsætning af forsatsvinduer er alle tiltag, der kan resultere i store energibesparelser. Utætte vinduer, eller vinduer, som er itu har ofte dårlig isoleringsevne og det kan ofte betale sig, at forny dem eller skifte dem ud. Dårligt isolerende vinduer kan ikke kun aflæses på varmeregningen, de kan også have stor betydning for indeklimaet i boligen – de kan nemlig betyde træk, kulde og ubehag for husets beboere.

Vinduer kan have mange udtryk og former. Nogle går fra gulv til loft, andre er måske placeret på et badeværelse og derfor materede og så er der dem, som er runde eller placeret i loftet. Ligegyldigt hvad, så udgør vinduer en vigtig del af bygningens udtryk. Ved valg af nye vinduer bør man derfor også overveje bygningens arkitektur.

Når vinduer skal udskiftes eller renoveres, skal man huske at være opmærksom på, at der gives Tilskud til udskiftning af vinduer til en mere energirigtig model.

Vi har her samlet forskellige artikler, der giver dig gode råd til, hvad end du skal have udskiftet vinduerne, opsat forsatsvinduer eller have nye glas i eksisterende rammer.

Lavenergivinduer

Vinduer kan have mange udtryk og former men uanset udtryk og form, så er vinduer en fast bestanddel af en bolig. Vinduer kan trække eller punktere, som kan give køligere vintre indendørs og en dyrere varmeregning. Nye lavenergivinduer kan være løsningen til et bedre indeklima og en billigere varmeregning. Vi giver dig her information om udskiftning af vinduer og...

Skift til lavenergiruder og nedsæt varmetabet gennem vinduerne med to tredjedel. Lavenergiruder kan mærkes på varmeregningen fra første dag – de tjener sig ind på omkring tre år og giver samtidig større komfort og et bedre miljø

Forsatsvinduer kan være en ligeså miljøvenlig løsning som helt nye energivinduer. Derfor kan det i mange tilfælde godt betale sig at få forsatsvinduer, hvis man ikke har lyst til at investere i spritnye energivinduer.

Her kan du læse om, hvordan energiruder kan være en fordel for både din økonomi og miljøet. Med termoruder eller energivinduer kan du reducere energitabet fra din bolig, og samtidig sikrer du dig et bedre indeklima.

Luk