Jord- og solvarme

Jordvarme og solvarme er ved at blive populære varmeløsninger, fordi at de er miljørigtige metoder til at varme boligen op.

Jordvarmeanlæg består af en varmepumpe, der via slanger i jorden udnytter jordens naturlige varme. Udskiftning af en varmekilde, som oliefyr, gasfyr, fjernvarme eller lignende, til et jordvarmeanlæg kan for de fleste betyde en besparelse på varmeregningen på op til 50-60 procent.

Solvarmeanlæg omsætter solens stråler til energi, der både kan bruges til opvarmning af selv boligen og til opvarmning af boligens brugsvand. Mange vælger at få solvarmeanlæg fremfor jordvarmeanlæg, hvis de ikke har haveplads til jordvarmeanlæggets slanger. I dag findes der mange elegante løsninger, der kan integreres i boligens tag, hvorfor at mange ofte vælger at få solvarmeanlæg installeret i forbindelse med tagrenoveringer. Det er også udbredt at få solvarmeanlæg, der kan supplere en eksisterende varmekilde, som eksempelvis et fyr, og hermed reducere varmeregningen betydeligt.

Jordvarmeanlæg er miljøvenlig opvarmning. Et jordvarmeanlæg udleder 50-75 % mindre CO2 sammenlignet med traditionelle opvarmningsformer. Samtidig slipper du med at betale halvdelen af din nuværende varmeregning, så et jordvarme anlæg betaler sig hurtigt, selvom det er dyrt at etablere.

Solen varmer din bolig op, men det kan for de flestes vedkommende udnyttes meget bedre. Læs mere om fordelene ved at få installeret solvarme her.

Luk