Solceller

Der findes flere metoder til at reducere el-regningen. Blandt andet er solceller blevet populære at installere, fordi at de, når solen skinner producerer gratis energi.

Solcelleanlæg er sammensat af en række solcellemoduler, der kobles sammen. Der findes ikke begrænsninger på hvor stort et solcelleanlæg kan være. Derfor er det også udbredt at have solcelleanlæg på erhvervsbygninger, boligforeninger, institutioner eller i private boliger, idet at de kan integreres i en lang række bygningskonstruktioner.

Der er ofte forskellige former for tilskudsordninger eller støtteordninger, der gør det ekstra fordelagtigt at have et solcelleanlæg.

Flere boligejere efterspørger en tagløsning, hvor solceller er integreret i selve tagstenene. Og med god grund. Solcelletagsten er nemlig en løsning, der udover at være grøn også betaler sig selv hjem igen. Dertil ligner solcelletagstenene helt almindelige tagsten. Energihjem.dk snakker med eksperter på området, og ser nærmere på fordele og besparelser ved etableringen af et integreret solcelletag.

Fra den 16. marts kl. 10 kan solcelleejere endelig ansøge om at få del i den længe ventede PSO-støtte. Der er samlet set afsat en pulje på 60 megawatt til solcelleanlæg, som solcelleejere har mulighed for at søge om. Muligheden for at få støtte eller tilskud foregår efter først-til-mølle princippet, hvorfor det er en god ide at søge hurtigst...

Solceller til erhverv og firmaer er især blevet aktuelt med regeringens nettoafregningen, der trådte i kraft november 2012. Ordningen åbner op for, at blandt andre virksomheder kan drage nytte af afregningsmodellen. Tidligere kunne kun solcelleanlæg med højst et 6kw-anlæg blive omfattet af nettoafregningen, men nu gælder det alle anlæg, herunder erhvervsrelaterede.

Solceller bliver mere og mere populære at installere på huse og ejendomme. Trods den høje pris er de mange fordele til at få øje på, og i solcelleanlægget fungerer ganske enkelt, når solen skinner og den omkostningsfrie energi bliver tilført.

Luk