De seneste år er boligejere blevet vant til at bruge papirisolering, når de for eksempel skal isolere deres hulmur. Et af firmaerne er Papiruld Danmark A/S, der nu har videreudviklet produktet og lanceret ”Papiruld Hulmur”, der giver en endnu lavere varmeregning.

Papirisolering er et nemt anvendeligt og effektivt isoleringsmateriale, der især fungerer godt til hulmursisoleringer. Flere og flere husejere får øje for de små fibre, der via et hul i fugen sprøjtes ind i hulmuren.

Nu har firmaet Papiruld Danmark A/S udviklet et nyt produkt, de kalder ”Papiruld Hulmur.” I realiteten fungerer det på samme måde som firmaets oprindelige papirisolering, men nu med en endnu bedre isoleringsevne i tunge ydervægge.

En tung ydervæg er en væg, der består enten af letbeton eller en muret væg.

Kommer ud i alle hjørner

Konkret skal man i modsætning til almindelig papirisolering ikke lave så mange indblæsningshuller i fugen for at indblæse isoleringen, hvilket giver en pænere facade, da der ikke bliver lavet så mange huller.

Derudover og måske vigtigst af alt er ”Papiruld Hulmur” endnu bedre, når det gælder hulmure med tunge ydervægge. Dette skyldes, at længden af cellulosefibrene er justeret, så materialet lettere kan komme ud i revner og sprækker og derved opnå en bedre isoleringsevne. I sidste ende betyder det en lavere varmeregning, da isoleringen er forbedret.

Fordele med ”Papiruld Hulmur”

 • Forbedret isoleringsevne
 • Færre indblæsningshuller
 • Lavere varmeregning
 • Pænere facade på huset
 • Prisen er den samme som almindelig papirisolering
 • Lang levetid

Ulemper med ”Papiruld Hulmur”

 • Anvendes kun til tunge ydervægge og ikke trævægge

Prisen

Prisen på ”Papiruld Hulmur” er den samme som med almindelig papirisolering, hvilket ligger på omkring 11.000 kroner for 70 kvadratmeter tom hulmur, som et typisk parcelhus på 120 kvadratmeter har.

Relaterede artikler: Hvad koster hulmursisolering, Hulmursisolering med papiruld

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 Kommentarer

 1. Hej – når i skriver at det har en lang levetid, snakker vi så 15 år , 50 eller hvor meget?

  • Hej Sophus,
   Levetiden på papiruld (og andre isoleringsmaterialer) afhænger i høj grad af husets generelle stand. I teorien kan en hulmursisolering holde for evigt. Hvis tag og vægge (husets klimaskærm) er tørre og ikke forårsager problemer samtidig med at hulmuren ikke optager fugt eller har kuldebroer, så er hulmursisoleringen ganske godt beskyttet, fordi den inkapslet. Derfor kan hulmursisoleringen holde i meget lang tid. Men levetiden afhænger i høj grad af husets generelle stand, så et specifikt antal år er svært at sætte på.
   /Maria – Energihjem.dk

Luk