Naturgas er en miljøvenlig og fossil varmekilde, som hentes direkte op fra undergrunden. Blandt andet fra Nordsøen.

Naturgas medfører langt mindre CO2-udslip end andre fossile brændstoffer som kul og olie, og det er en af grundene til, at naturgas har vundet mere og mere indpas over de sidste 30 år. Bare i Europa bruger knap 83 millioner husstande og virksomheder naturgas som energikilde.

Færre lastbiler
Naturgas transporteres via rørledninger fra Nordsøen direkte til forbrugeren og erstatter ofte olie, som normalt afleveres via forurenende tankbiler. Et af plusserne ved naturgas er derfor også, at det betyder færre tankbiler på vejene, hvilket er godt for miljøet.

Naturgas har en række fordele, som gør den til en attraktiv del af en fremtidig energiforsyning med mindre CO2. Naturgas er et fleksibelt brændsel, påvirker miljøet mindre end andre fossile brændsler og er et omkostningseffektivt brændsel. Andre fordele er:

– Produktionen fra gasfyrede kraftværker kan hurtigt tilpasses

– Gassen kan opbevares i gaslagre, når forbruget er lavt

– Transmissionsnettet kan hurtigt transportere gassen til forbrugerne

Naturgassen er tilsat et lugestof, som afslører eventuelle lækager og udslip.

Populært middel

Naturgas er på næsten alle måder et attraktivt brændselstof.  Blandt andet fordi dets emission af CO2 per enhed af brændværdi er lav, og fordi det let kan renses for svovl. Naturgas er en både effektiv og miljøvenlig energiform. Hvis du vælger naturgas frem for olie og el, sparer du både penge og udleder væsentligt mindre CO2. Og så er lagrene af naturgas store nok til at dække vores behov i mange år fremover.

Når du skifter fra olie- eller elvarme til naturgas kan du spare op til 60 procent på varmeregningen.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 Kommentarer

 1. Hej

  Jeg skal udskifte mit gamle ikke kondenserende gas fyr fra 1999 til et nyt kondenserede gasfyr her til november. Jeg har 2 spørgsmål :

  Mit nuværende energiselvskab skriver de ikke længere har flere penge i den pulje om at søge tilskud? Kan jeg vælge et andet selvskab og hvordan gør jeg?

  Er det rigtigt forstået jeg er berettiget til tilskud kun fordi jeg udskifter til et kondenserede gasfyr og det gælder kun her i 2020?

  På forhånd tak !

 2. Hej.
  Hvis vi for nuværende har et naturgas + 6kw solcelleanlægs-løsning, hvad er da den bedste løsning ifht til næste års udfasning af gas og olie?
  Vores hus er fra 1973 i 2 plan og sammenlagt 240 kvm. 150 i stueplan og 90 i underetagen (ikke kælder)
  Mvh Jakob

Luk