Nyheder

På Energihjem.dk dækker vi løbende tiltag indenfor klima, energi, miljø, byggeri og bolig.

Vores nyheder omhandler alt fra renoveringer, der nedsætter energiforbruget, til gode tips til forbrugeren om, hvordan man i hverdagen sparer på el-, vand eller varmeregningen. Vi skriver også om nye politiske tiltag, der vedrører energirenoveringer, ligesom at vi bringer cases med inspiration til energirigtige tiltag i boligen, eller skriver om de nye løsninger, der kan blive til fremtidens energirenoveringer.

Du kan også læse om nyheder omhandler alt fra finansiering, fradrags- eller tilskudsordninger i forbindelse med energirenoveringer.

Listen med nyheder er opdelt i kronologisk rækkefølge, således at nyheder af nyere dato placeres øverst i listen.

Loftisolering

Så er det officielt! Energitilskuddet er vedtaget og gælder fra i dag den 15. oktober 2020. Du kan få tilskud til både isolering, vinduer, varmepumpen og ventilation med varmegenvinding. Som noget helt nyt stilles der også krav til, at du har et gyldigt energimærke på hånden, men det kan du forresten også søge tilskud til at få udarbejdet. Få...

Skrotningsordning vedtaget

Fra 1. oktober 2020 træder skrotningsordningen i kraft. Den tager dog en anderledes form end først forventet. I stedet for et kontant tilskud, når du udskifter det gamle olie- eller naturgasfyr med en grøn varmekilde, udmøntes skrotningsordningen i stedet for som et abonnement på varmepumpen, du får installeret. Og du skal ikke selv søge om abonnementet. Det skal energitjenesteleverandøren,...

Bæredygtig mursten

Bæredygtige mursten, klima-mursten og grøn beton. Kært barn har mange navne, men hvad betyder det egentligt, når den ellers grå murerbranche går grøn? Vi ser nærmere på materialet her.

Isolering

I 2021 bliver den nuværende energitilskudsordning erstattet af en ny tilskudspulje, administreret af Energistyrelsen. I den nye pulje bliver det igen muligt for boligejere at opnå tilskud til isolering, varmepumper og mekanisk ventilation og så vil der være tilskud til energimærkning. Tilskudspuljen er lige nu i høring, men her kan du læse mere om, hvad der er på tegnebrættet,...

Tænker vi danskere så grønt, som vi går og tror? Ikke når det kommer til energirenoveringer, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. For selvom interessen for energiforbedringer i boligen er stigende, så vurderer de danske husejere deres bolig langt grønnere, end den egentligt er. Vi dykker ned i analysen.

Regeringen har et ambitiøst klimamål om at reducere drivhusgasser med 70 procent i 2030. En målsætning, der kan være svær at nå, hvis man ser nærmere på energirenoveringerne. For paradoksalt viser en ny undersøgelse, at over halvdelen af de danske boligejere ikke kender til energitilskud – den støtteordning, der skulle få flere til at energioptimere deres hjem.

Flexafregning er den nye afregningsmetode, som 85.000 solcelleejere i fremtiden skal benytte, når deres elproduktion og elforbrug bliver gjort op. En omstridt metode, der giver gruppen af solcelleejerne en årlig ekstraudgift på mellem 17 og 42,5 millioner kroner. En meromkostning i strid mod loven, mener flere solcelleejere, der nu slæber energiministeren i retten. Vi ser nærmere på sagen.

Luk