Nyheder

På Energihjem.dk dækker vi løbende tiltag indenfor klima, energi, miljø, byggeri og bolig.

Vores nyheder omhandler alt fra renoveringer, der nedsætter energiforbruget, til gode tips til forbrugeren om, hvordan man i hverdagen sparer på el-, vand eller varmeregningen. Vi skriver også om nye politiske tiltag, der vedrører energirenoveringer, ligesom at vi bringer cases med inspiration til energirigtige tiltag i boligen, eller skriver om de nye løsninger, der kan blive til fremtidens energirenoveringer.

Du kan også læse om nyheder omhandler alt fra finansiering, fradrags- eller tilskudsordninger i forbindelse med energirenoveringer.

Listen med nyheder er opdelt i kronologisk rækkefølge, således at nyheder af nyere dato placeres øverst i listen.

Der sælges færre huse med energimærkerne E, F og G, mens det forholder sig modsat med huse i de gode energiklasser. Det viser en ny analyse fra home. Men betyder det, at huskøbere er blevet mere grønne? Ikke nødvendigvis, mener en boligmarkedsanalytiker.

Danskernes energiforbrug belaster klimaet mindre og vores forbrug af vedvarende energi er stigende. Det viser konklusioner fra Energistyrelsens årlige energistatistik, der blandt andet ser nærmere på energibalancen, forbrug og mængden af CO2 i Danmark.

Skarp kritik fra interne rækker og fra byggebranchen. Det møder regeringens energiudspil, der fokuserer på produktionen af grøn energi, men nedprioriterer energibesparelser og effektivisering af bygninger. En forkert og uambitiøs prioritering, lyder det fra EU-Parlamentsmedlem Bendt Bendtsen (C), der møder opbakning i byggebranchen.

Flere boligejere efterspørger en tagløsning, hvor solceller er integreret i selve tagstenene. Og med god grund. Solcelletagsten er nemlig en løsning, der udover at være grøn også betaler sig selv hjem igen. Dertil ligner solcelletagstenene helt almindelige tagsten. Energihjem.dk snakker med eksperter på området, og ser nærmere på fordele og besparelser ved etableringen af et integreret solcelletag.

Bliver din bolig opvarmet med varmepumper? Jordvarme? Eller måske el-radiatorer? Så husk, at du kan få din el-regning reduceret, hvis din boligens primære varmekilde er el-drevet. Med reduktion af el-afgiften kan du hurtigt spare 2.500-3.000 kroner om året.

ansøge om energitilskud

Vi har lavet en guide i ti trin til dig, der planlægger en fremtidig energirenovering og skal ansøge om energitilskud. Læs trin for trin, hvordan du ansøger, hvor du uploader dokumentation og hvilke informationer, du skal indsende for at ansøge om og få udbetalt energitilskud.

Efter massiv kritik af ordningen for tilskud til hulmursisolering forventer energispareaftalens parter at sætte en stopper for alle nye aftaler om energitilskud til hulmursisolering. Det forventes, at der vil være en 3 måneders periode, hvor det ikke er muligt at få en forhåndsgodkendelse til tilskud til hulmursisolering.

Luk