Loftisolering er nok den vigtigste form for isolering, varme stiger op ad og derfor er det vigtigt at loftet er godt isoleret. En effektiv loftisolering giver både dig en bedre økonomi og en god samvittighed.

Med et velisoleret loft gavner du miljøet og sparer samtidig penge på varmeregningen. Dit hus kan blive langt mere energivenligt, hvis du får isoleret loftet. Et dårligt isoleret hus bruger omkring tre gange så meget energi som et velisoleret, energivenligt hus.

Kan mærkes på varmeregningen med det samme

Varme stiger opad. Derfor ender en stor del af varmen i dit hus oppe under taget. Loftet udgør et stort areal. En stor del af din varme forsvinder altså ud gennem taget. Du kan spare mange penge ved at foretage loftisolering, så du holder på varmen. Loftisolering af dit hus er en af de energiforbedringer, der hurtigst er tjent ind. Efter et par år kan du have tjent udgiften til loftsisolering ind gennem en lavere varmeregning.

Video: Hvad er prisen for loftisolering?

Loftisolering er nemt og smertefrit for dig

Få loftisolering nærmest uden at opdage det – indtil du ser varmeregningen! Hvis du sørger for at rydde loftet – så kan et professionelt team af isolatører sørge for din loftsisolering på bare én dag – og du kan slet ikke se, at de har været der!

Hvad skal du tænke på inden du foretager loftisolering?

Du skal sørge for at undersøge, om der er behov for at installere en ny dampspærre, inden du giver dig i kast med loftisolering. Den eksisterende loftisolering skal undersøges grundigt for at vurdere, om dampspærren er fri for huller og slutter tæt til vægge og hjørner. Du kan reparere mindre huller og sprækker i dampspærren, men det kan også være nødvendigt med en helt ny dampspærre.

Varme stiger altid op, og derfor kan en god loftisolering nedsætte dit energiforbrug med op til en tredjedel.

Hvem kan hjælpe med at isolerer loftet?

Loftisolering bør udføres af uddannede fagfolk med erfaring fra ligende isoleringsprojekter. Det skal være fagfolk, der er i stand til at vurdere den eksisterende dampspærres tilstand, vælge de rette materialer og udføre selve loftisoleringen så professionelt og effektivt, at de sikrer den rette ventilering af loftsrummet.

Hvis du ønsker at modtage tilbud fra tre professionelle fagfolk til loftisolering af dit hus – så indsend blot din opgave via. knappen her under. Vi formidler kontakten mellem dig og de bedste folk inden for loftisolering.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

36 Kommentarer

 1. Hej
  Jeg går og overvejer at få isoleret vores loft og vil gerne have et prisoverslag inden jeg søger tilbud. Jeg kan læse her: https://bygoghus.dk/loftisolering/ at det koster cirka 110-180 kroner pr. kubikmeter. Har i en cirka pris pr. kubikmeter?

  • Hej Mogens

   Tak for din henvendelse. Vi vil meget gerne hjælpe dig videre med tilbud på din isoleringsopgave. Du skal blot indsende din forespørgsel via denne formular: https://www.energihjem.dk/tilbud/, så får du kontakt til vores netværk af isolatører, som giver gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

   Bedste hilsner
   /Nynne – Energihjem.dk

 2. Hvordan vil man isolere i et hus hvor der er bolig under under taget, altså ikke noget loftsrum?
  Og hvor dyrt vil det ca blive for et hus med grundplan på 80 m2

  • Hej Julie,
   Tak for din henvendelse. Der findes rigtig mange muligheder for at isolere i boligen. Ydervæg, etageadskilelse, hulmur, tag osv. Du kan læse mere om de forskellige isoleringsmuligheder her: https://www.energihjem.dk/tips-og-raad/isolering/
   Priserne varierer afhængigt af type af isolering, materialer osv. Du kan altid kontakte en isolatør for at få et prisestimat på hvad arbejdet vil koste.

   /Maria – Energihjem.dk

 3. Jeg har et hus fra 1965 (gasbeton), som er isoleret med 150 mm. Pt. går jeg med tanker om, hvorvidt det kan betale sig for mig at efterisolerer loftet? I så fald hvor meget? Jeg brugte sidste år ca. 16.000 kr.

  • Hej Simon
   Hvis loftet ikke er blevet efterisoleret længe, vil der være en besparelse at hente. Hvor stor en besvarelse kan jeg ikke sige dig, der må du have en ud og kigge på loftet. Af samme grund kan jeg ikke sige hvor meget en efterisolering vil koste. Men du kan benytte https://www.energihjem.dk/tilbud/ til at indhente 3 uforpligtende tilbud på efterisolering af loft.

 4. Vi overvejer at supplere isoleringen i vores toplanshus fra 1926.
  Huset fik i 1976 nyt tag og blev hulmursisoleret.
  Vi vil prioritere supplerende isolering af skunke der pt. er isoleret med ca.100 mm, men har ikke kendskab til nogen dampspærre.
  Endvidere har hulmuren mistet en del isolering i forbindelse med udskiftninger af vinduer mv.
  Hvad kan I foreslå?
  Mvh. Poul

  • Hej Poul
   Det anbefales, at man har minimum 200 mm isolering af skunken. Derfor lyder det som en god ide at efterisolere, siden i kun har 100 mm pt. Det er dog ikke altid, der er plads, men jo mere isolering du kan få i skunken, jo bedre. Hvad angår dampspærren bør du måske få tjekket, at den er velfungerende – Ellers risikerer du fugtskader og skimmelsvamp.
   Hvad angår hulmursisolering kan grunden til, at isoleringen er blevet dårligere være, at selve isolereingen inde i hulmuren er faldet sammen eller har taget skade, da der blev skiftet vinduer. Så i kan overveje at få efterisoleret hulmuren også – det er som regel en meget effektiv måde at få en billigere varmeregning.
   Mvh Toke

 5. Hej vi tænker på at efterisoler hvores loft
  Huset er fra 79 og skulle være et sted mellem 100-150mm isolering. Dampspære er af alu tec typen.
  Vi tænker at smide 100 mm oven på til at starte med.
  Nu kommer spørgsmålet så. Hvad gør vi med dampspærre. Vi kommer kun op på 250 300mm men det er jo næsten umuligt at få dampspærre tæt som nybyggeri uden vi piller alt inventar ned i hele huset.
  Håber du kan hjælpe
  mvh Rene

 6. Hejsa

  Har netop lagt nyt tegltag med undertag på min nykøbte villa fra 1935. Der er umiddelbart ingen isolering mellem 1. sal og det kolde loft, ud over noget der ligner tang…. Hele loftet er belagt med trægulv.

  Jeg vil derfor isolere med 300 mm glasuld, men er i tvivl om:
  1. Skal anvendes dampspærre
  2. Og i givet fald, må dampspærren ligge oven på trægulvet
  3. Og må jeg lægge isolering direkte oven på dampspærren.

  På forhånd tak

  Hilsen
  Claus

  • Hej Claus.
   Tak, for din henvendelse. Jeg har rådført mig hos én af vores leverandører, som har stor viden indenfor mange former for isolering. Han fortæller at det i dit tilfælde er mere hensigtsmæssigt at isolere med papiruld, da du herved undgår dampspærren. Ønsker du alligevel at anvende glasuld, så skal du anvende en dampspærre. Og, ja – du må gerne lægge dampspærren ovenpå trægulvet og ligeledes isoleringen ovenpå dampspærren.
   Ønsker du 3 uforpligtende tilbud på din isoleringsopgaver er du velkommen til at indsende din opgave her: https://www.energihjem.dk/tilbud/
   Jeg håber, at du finder en god løsning til din nye villa.

 7. Claus Steen Nielsen - Svar

  Goddag

  Kan man både få tilskud fra energiselskabet og få håndværkerfradrag ?

  På forhånd tak

  Mvh
  Claus

 8. Kan man undvære vindstop ved efterisolering (+300 mm) af loft med papirgranulat (der er fast undertag under tegltag og også vindhuller i gavlene)?

  Der ligger 100 mm Rockwool i forvejen.

 9. Hej.
  Jeg påtænker, at efterisolere mit loft. Huset er fra 1975 og der er 100 mm isolering pt. Jeg ønsker at efterisolere med 120 mm ovenpå det “gamle” vil det være ok jeg har en “tynd” gangbro bestående af spånplade, jeg påtænker at lade den ligge og så bare isolere ovenpå. Vil det være ok, og er 120mm nok eller skal der mere på?
  Mvh Poul

  • Hej Poul, hvis der er 100 mm på nuværende tidspunkt, vil jeg anbefale at der kommer 200 mm yderligere således, at der i alt ligger 300 mm. Dette vil give den optimale energibesparelse og forbedret indeklima. Dermed vil det samtidig opfylde BR10 (bygningsreglementet).

   Når der efterisoleres, kan man samtidig hæve gangbroen således, at der kan isolere under gangbroen i stedet for over. Dette medvirker at gangbroen kan anvendes til opbevaring eller lign. Men hvis det er dit ønske at isolere ovenpå, så kan dette naturligvis også lade sig gøre..

   Hvis du ønsker tre tilbud på din opgave, så kan du indsende den hér: https://www.energihjem.dk/tilbud/

 10. Hej
  Jeg har et hus fra 1939 med 1.sal – over 1.salen er der 200 mm isolering. Ingen gangbro, men et bræddeloft til opbevaring af forsk. ting. Jeg har fået nyt tegl-tag i 2010 med undertag. Nu vil jeg gerne isolere noget mere, f.eks. 100 mm mere, men jeg vil gerne sætte isoleringen ud mod taget imellem spærene, der er plads til 100 mm. Er det anbefalesværdigt, og skal der laves en dampspærre ind mod loftet?
  Sv.Erik

  • Sålænge at undertaget er diffusionsåbent, så kan du godt få indblæst isolering direkte op mod undertaget.

   Ved anvendelse af visse isoleringsmaterialer, er det ikke nødvendigt at anvende dampspærre (undtagen vådrum). Du skal dog sikrer dig, at den indvendige beklædning er gipsplade (eller andet klasse 1 materiale) og sørge for at tætne alle samlinger. 2 lag gips er optimalt, det vil virke som en dampbremse, dvs. som en diffusionsåbent dampspærre som tillader konstruktionen at ånde.

   Jeg vil dog anbefale dig at få en fagmand ud og kigge på netop dit hus, hvorfor han kan anbefale dig den optimale løsning. Du kan gratis og uforpligtende få 3 tilbud fra isolatører hér: https://www.energihjem.dk/tilbud/

 11. Hej,
  Har et hus med grundplan på 63m2 uden isolering på loftet. Der er pt. trægulv til opbevaring.
  Hvad vil det koste at ligge 300mm isolering deroppe (går ud fra at der også skal lægges fugtspær?) og vil man kunne opbevare noget oven på isoleringen hvis man lægger nogle plader eller bræder ud?
  /Rasmus

 12. Halløj… Har købt en nedlagt ejendom, den er så stor at vi i første omgang kun vil bo i underetagen, ville så isolere bjælkelaget mellen stuen og 1 st sal.. Da jeg selv er håndværker ville jeg selv lave det, kan man få tilskud og hvordan får man det… Huset er 220 kvm. Når midlerne engang er til det vil jeg udnytte over etagen også, det vil sige dampspærre, isolering og hele molevidten, ville man også kunne få tilskud til at isolere taget? på forhånd tak.. Daniel

 13. hardy b. christensen - Svar

  Daw. Har et hus på 117m2 med loft til kip og 75 mm isolering i loft/tag. Kunne tænke mig som en god løsning at forhøje spærene med 200 mm ( evt. ovenpå en dampspærre) isolere med 200 mm. og lægge et nyt ståltag med teglstenslook øverst. Vil det være en fornuftig løsning??

 14. Vi vil gerne igang med at efterisolere vores uudnyttet loft men er kommet stærkt i tvivl om den løsning vi kunne tænke os vil give os problemer. Vores hus er fra 1966 m. 100 mm isolering men INGEN damspærre elelr gangbro. Kan der bare pustes efterisloering oven på den gamle isolering iform at evt. papiruld el. granulat uden at skullelave damspærre & gangbro ?

  • Svar direkte fra Papiruld Danmark:

   Der kan sagtens efterisoleres med eksempelvis Papiruld. Gangbroen bliver i nogle tilfælde anvendt til at stabilisere konstruktionen og derfor må man ikke fjerne en eksisterende gangbro. Men hvis I ikke har en gangbro på nuværende tidspunkt, så er der ikke behov for at etablere en ny. Derudover er det heller ikke nødvendigt at anvende dampspærre når der isoleres med Papiruld. Dampspærre kan undværes alle steder undtagen vådrum (høj relativ fugtighed).

   I skal naturligvis sørge for at udluftningen i loftrummet svarer til 1/500 af det bebyggede areal, dvs. ventilation gennem tagfod og tagkip. Når vi efterisolere med Papiruld sørger vores aut. isolatør for (efter aftale med kunden), at opsætte vindbegrænsning ud mod tagfoden som sikrer at vinden ikke blæser ind i isolering, men skaber en ventilationsspalte på oversiden af vindbegrænsningen og sørger for den udluftning der skal være.

   Hvis I gerne vil have tilbud på isolering af jeres loft, så indsend jeres forespørgsel nu.

 15. Jeg har tagpaptag med med ensidig hældning og uden loft. Før jul fik jeg foretaget en total renovering af taget som involverede tømrer, tagdækker og blikkenslager, og fik ved den anledning blandt andet lagt ekstra isolering (nu 300mm). Kan der i den forbindelse søges tilskud. I givet fald hvorledes skal der ansøges. På forhånd tak.

  Mvh
  Bent Christensen

 16. Er det muligt at få foretaget en uforpligtende vurdering af isoleringsbehovet i et hus fra 72, og hvad koster det ca.

 17. har lige købt hus på 140 m2, hvor isolering er anslået til 150mm, er blevet anbefalet at få det efterisolering, hvad er en realistisk pris på dette (med gangbro, og forhøjning af indgang), samt besparelse årlig? Huset er fyret med naturgas.

  Mvh

  Danni

  • Hej Danni, mange tak for dit spørgsmål.
   Jeg vil anbefale dig at benytte vores opgaveservice. Det gør du ved at indsende din opgavebeskrivelse hér. Inden for 3 arbejdsdage bliver du så kontaktet af 3 udvalgte leverandører som kan hjælpe dig med dit isoleringsprojekt. Hvis du blot ønsker kontakt til én som kan give dig et prisoverslag på efterisoleringen, så nævnt blot dette i opgavebeskrivelsen.

   Håber det hjælper dig videre, ellers er du naturligvis velkommen til at skrive igen.

   Johnny
   Energihjem.dk

 18. Jonas Christoffersen - Svar

  Vi har et gammelt hus på 99 kvd.m. som ikke er isoleret på nogen måde. hvad kan bedst betale sig at starte med, en isolering af taget på 1. salen eller en hulmursisolering?

  • Hej Jonas,

   Hvis det er en fuldstændig uisoleret tagkonstruktion, vil det betale sig at tage den bygningsdel først. Ved at efterisolere loftet med eksempelvis 300 mm papirisolering, vil man opnå en besparelse på ca. 13000-15000 kroner per år. (opv.kilde naturgas).
    
   Hulmursisolering er også meget effektiv, hvor mange mærker en klar forskel. Her kommer det dog helt an på hvor stort areal der skal efterisoleres og om det er en fuldstændig tom hulmur. Hvis hulrummet er på 70-90 mm, og arealet ligger på cirka 60-70 m2, vil man opnå en besparelse på ca. 6000-7000 kroner per år. (opv.kilde naturgas).
    
   Bemærk at beregningerne er vejledende og der er taget udgangspunkt i tal fra Videncenter for Energibesparelse.
    
   Men igen, det kommer an på hvor meget der skal efterisoleres (tykkelse) og arealet. Og så har varmekilden selvfølgelig også en betydning for hvor meget man vil kunne spare rent økonomisk. Jo dyrere varmekilde jo større økonomisk besparelse.

   Ønsker du at få tilbud fra 3 isolatører, så er du jo meget velkommen til at bruge vores opgaveservice.

 19. Hej Signe,

  Det er muligt at isolere etageadskillelsen i gennem loftet nedefra, hvis der er hulrum. Der bores huller, Ø30, i hvert spærfag. Isolering blæses ind og hullerne lukkes efterfølgende. Der anbefales at få en autoriseret isolatør til at vurdere sagen, inden udførsel.

  Johnny
  Energihjem.dk

Luk