Tirsdag den 6. oktober udkommer dagbladet Information i to helt specielle udgaver.  Begge aviser er lavet som om, de udkommer i år 2059, men de er vidt forskellige. Den ene er produceret med det udgangspunkt, at verdens ledere formår at samarbejde om klimatilpasning og klimaforandringer, mens den anden er lavet ud fra et udgangspunkt, hvor klimaforandringer på det nærmeste  bliver ignoreret.

– De to aviser er enormt forskellige, men ikke kun på grund af klimaforandringer. Som det ser ud lige nu vil temperaturen stige en lille smule i fremtiden, også selvom det lykkes at samarbejde om klimaet. Så det er ikke sådan, at der er en verden, hvor det er afværget, og en, hvor det ikke er. Til gengæld er der stor forskel i måden, landene håndterer problemerne på i de to udgaver, fortæller Lotte Folke Kaarsholm, der er redaktionsleder på projektet.

Californien river sig løs

Det er umuligt at vide, hvad der står i et dagblad om 50 år, men det er altså det, Information prøver at give et bud på. Og de er gået seriøst til værks. For selvom der indgår mange gætterier i deres avisprojekt, så har de haft forskere og eksperter inde over, så det ikke er helt ude i hampen, hvad de skriver. Men nogle af emnerne lyder alligevel nærmest utrolige.

– Vi forestiller os i den ene udgave, at Californien har løsrevet sig som et øko-diktatur. Det sker efter nogle ekstreme vejrforhold, som det er meget sandsynligt vil forekomme i Californien. Blandt andet med tørkeperioder. Der sker tit det, at voldsomme vejrfænomener bliver efterfulgt af politiske omskiftninger, og det prøver vi at beskrive, hvordan det kan blive, fortæller Lotte Folke Kaarsholm fra Information.

Du kan høre meget mere om projektet ved at se videoen herunder. Det er interview med Lotte Folke Kaarsholm samt lidt billeder fra et af redaktionsmøderne, der blev afholdt frem mod de to fremtidsaviser. Selve aviserne kan du købe tirsdag den 6. oktober, og det bliver med masser af spændende artikler som for eksempel et interview med skuespiller Laura Christensen, som i 2059 er 75 år gammel.

Se video her (vi beklager den dårlige lydkvalitet):

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Luk