Efter massiv kritik af ordningen for tilskud til hulmursisolering forventer energispareaftalens parter at sætte en stopper for alle nye aftaler om energitilskud til hulmursisolering. Det forventes, at der vil være en 3 måneders periode, hvor det ikke er muligt at få en forhåndsgodkendelse til tilskud til hulmursisolering.

Energihjem.dk er blevet informeret om, at der vil være et midlertidigt stop på forhåndsgodkendelser til hulmursisolering.

Det midlertidige stop kommer til at gælde for standardværdierne ydervæg 3, 4, 11 og 13, som alle omfatter isolering af hulmur ved indblæsning.

Ansøg om tilskud til energirenovering

Stikprøvekontrol viser 43 procent fejl

I løbet af den senere tid har tilskudsordningen været til heftig debat. Særligt ordningen for tilskud til hulmursisolering har været under kritik – og med god grund. En stikprøvekontrol foretaget af energitilsynet viste, at der var fejl i 43 procent af sagerne med hulmursisolering, hvilket er en stigning for året før.

Denne særkontrol viste fejl både i forhold til dokumentationen, men også i forhold til den konkrete opmåling af facaden samt i forhold til valg af den korrekte standardværdi.

3 måneders stop på tilskud til hulmursisolering

Energispareaftalens parter har nu besluttet at indføre et 3 måneders stop for alle forhåndsgodkendelser til energitilskud til hulmursisolering.

Det forventes at det midlertidige stop vil gælde fra d. 22.3.2017 og 3 måneder frem.  

De 3 måneder skal den tekniske arbejdsgruppe bruge til at overveje, hvordan energitilskud til hulmursisolering kan håndteres mest hensigtsmæssigt fremover.

Gælder kun for nye forhåndsgodkendelser

Alle sager, hvor der er indgået en aftale med slutbruger om overdragelse af besparelsen kan stadig realiseres og indberettes.

Har du allerede en forhåndsgodkendelse på tilskud til hulmursisolering vil du derfor ikke blive ramt af stoppet, og du kan forsætte din isoleringsopgave og få tilskud som planlagt tidligere.

Ansøger man om energitilskud til hulmursisolering på Energihjem.dk efter det midlertidige stop er iværksat vil sagen blive afvist.

Ansøg om tilskud til energirenovering

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

5 Kommentarer

  1. Kan der forventes, at energitilskudet iværksættes igen pr. 23.06.2017?

  2. Er det muligt at se hvilke firmaer der står bag de projekter med fejl?

    • Hej Peter,
      Jeg er desværre ikke bekendt med, hvordan man får fat i en oversigt over firmaerne. Jeg ved at 18 isolationsfirmaer har været under luppen, og hos 13 af dem var der begået væsentlige fejl, men hvem de var ved jeg desværre ikke.
      /Maria – Energihjem.dk

Luk