Det er lovpligtigt at få et energimærke på sin bolig, inden man sælger den.

Den 1. juli 2009 var skæringsdatoen for, hvornår alle boligejere skulle sørge for at energimærke deres bolig. Boliger uden energimærkning er ulovlige at sælge.

Gratis hjælp fra konsulent

Energimærkningen laves af en autoriseret energikonsulent, og som selvstændig boligejer er det let og ligetil at bestille tre gratis og uforpligtende tilbud på en energimærkning ved at klikke ind på den blå knap her i højre side af skærmen.

Energimærkningen beskriver bygningens energimæssige tilstand og indikerer energiforbruget i ejendommen over for køberen. I rapporten vil det fremgå, hvilke rentable energibesparelser der kan foretages, hvilke der bør overvejes, og om der vil blive stillet krav til efterisolering af bygningen i forbindelse med en eventuel tagrenovering eller -udskiftning.

– Hvis en boligejer står og skal sælge sin bolig, der ikke er energimærket, så kan det ende med at blive en dyr fornøjelse. Så er køber nemlig fuldt ud berettiget til at bestille en energikonsulent på sælgers regning, og det bliver sjældent den billigste. Derfor bør alle boligejere, der overvejer at sælge deres hus, få indhentet nogle tilbud, siger Karsten Arendt, der er servicechef på Energihjem.dk.

Sælger er ansvarlig

Det er altid sælger selv, der har ansvaret for at energimærkningen bliver foretaget og for at energimærkningsrapporten bliver opbevaret, så den er tilgængelig i forbindelse med et salg af en ejerlejlighed.

Har du spørgsmål om energimærkning af ejerboliger, så skal du være velkommen til at kontakte servicechef på Energihjem.dk på telefon 7733 4000.

Luk