Varmepumpe

En bred politisk aftale betyder, at danskerne kan se frem til besparelser i elvarmeafgiften allerede fra 1. maj 2018.

I 2017 besluttede regeringen sig for at indføre en skatte- og afgiftslempelse på elvarmeafgiften. Planen var, at lempelserne skulle træde i kraft i 2019, men en bred politisk aftale betyder, at danskerne allerede kan nyde godt af besparelserne fra maj 2018.

Læs også: Sådan reduceres elvarmeafgiften –>

Besparelser i elvarmeafgiften til private på op til flere hundrede kroner

Helt konkret var det meningen, at tiltaget skulle lempe elvarmeafgiften med 15 øre pr. kWh begyndende i 2019. En bred politisk aftale betyder dog, at tiltagene rykkes frem, således at de danske borgere allerede kan se frem til besparelser, når de efter maj 2018 kigger på deres elregning. Ifølge Skatteministeriet svarer besparelsen for et almindeligt parcelhus med elvarmepumpe til op imod 650 kroner allerede i slutningen af 2018. Og viser det sig, at dit hus er opvarmet med elradiatorer, så kan du som husejer være heldig at se frem til endnu større besparelser. Selvom der findes mange gode argumenter for varmepumper, er der også håb forude for husstande med fjernvarme. Dansk Fjernvarme ser nemlig lempelsen i afgiften på varmepumper som en begrundelse for fjernvarmeselskaber til at investere i nye varmepumper, som kan udnytte overskydende varme fra blandt andet datacentre.

Indhent tre tilbud på varmepumper

Virksomheder kan se frem til større fradragssatser

Også erhvervsfronten går lysere tid i møder, hvad angår den grønne omstilling. Her kan virksomheder nemlig se frem til et gradvist større fradrag for investering i forskning og udvikling. Allerede i 2018 er fradragssatsen forhøjet fra 100 til 101,5 procent, og den vil i fremtiden stige til en varig sats på 110 procent i 2026.

Et bredt flertal i Folketinget håber således på, at tiltagene fremadrettet vil få både borgere og virksomheder til at tage det første skridt i en grønnere retning. Hos TEKNIQ, som er arbejdsgiver- og erhvervsorganisation for installationsbranchen, møder lempelsen på elafgiften også stor opbakning: ”En afgiftssænkelse vil sætte yderligere skub i den grønne omstilling. El bliver fremtidens primære energikilde, og initiativet bidrager til at sætte skub i den elektrificering, vi har brug for,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.

Se hvor meget lempelserne kommer til at betyde de kommende år:

201820192020202120222025Varigt
Nedsættelse for private i øre pr. kWh15152010101010
Fradragssats for erhverv i procent101,5101,5103105105108110

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Luk