Isolering

Isolering eller efterisolering er ofte den nemmeste, hurtigste og billigste vej til at nedbringe varmeregningen. Der er mange typer isolering, vi har her på Energihjem.dk derfor forsøgt at lave en overskuelig liste, som forklarer lidt om de forskellige isoleringstyper. For at opnå den bedste isolering kan du hente inspiration om, hvordan man bedst isolerer sin bolig. Se denne tjekliste for isolering, udarbejdet af Energistyrelsen.

Ønsker du en konkret pris på isolering eller efterisolering, så har Energihjem.dk et landsækkende netværk af selvstændige isolatører som står klar til at give dig et uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave. Vores opgaveservice foregår på den måde at du indsender din opgave til os, så finder vi tre udvalgte isolatører, som har tid og kompetencer til netop din opgave.

God fornøjelse!

Isolering i etageadskillelse

Mange ældre huse og etagebyggerier fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til 1970’erne har ikke en isoleret etageadskillelse. I dag er det fast kutyme at isolere mellem etagerne, og derfor er der et stort potentiale for at isolere de ældre bygninger, da den gamle isolering ikke er tilstrækkelig.

loftisolering

Loftisolering er en energiforbedring, der virkelig betaler sig. Både når du tænker på miljøet og på din varmeregning.

hulmursisolering

Mange ældre huse har ikke hulmursisolering og har derfor et stort varmetab gennem ydermurene. Hulmursisolering er nemt og billigt at udføre og er tjent ind på 1-3 år. Indeklima og komfort bliver bedre, når klimaskærmen bliver tæt.

glasuld-isolering

Glasuld er et populært isoleringsmateriale, som kan bruges til mange forskellige isoleringsprojekter. Materialet bliver indblæst og sikrer altid et tætsluttende og gennemgående isoleringslag uden kuldebroer.

Termografering

Termografering giver overblik over din bygning og viser mangelfuld isolering i vægge, lofter og mure, kuldebroer og utætheder. Ud fra infrarøde billeder fra et varmefølsomt kamera bliver det nemt at opdage svagheder i bygningens isolering og dermed nedsætte varmetabet.

Facadeisolering

At isolere sit hus eller sit hjem er en af de mest effektive løsninger til at spare penge på varme- og elregningen, og samtidig er det blevet mere og mere populært at energirenovere sin bolig, herunder med en udvendig isolering.

Flamingokugler

Flamingo findes både som små kugler eller som flamingoplader og det er et hyppigt anvendt isoleringsmateriale. Flamingokugler er kendt under mange navne eksempelvis flamingo granulat, krøyerkugler, styrofoam, polystyren, Sundolitt, EPS isolering, isoleringskugler, m.fl.

Leca isolering

Leca kugler eller “leca nødder” har været brugt til at isolere med i mange år. Produktet er lavet af ler, er et keramisk produkt, der bliver brændt i en ovn, hvorefter leca-kuglerne er klar til at blive isoleret med. Leca isolerer godt fordi hver kugle består af mange små lufthuller. Produktet er et løst materiale […]

Efterisolering

Alle huse har gavn af efterisolering – nye og gamle. Efterisolering nedsætter varmeforbruget og nedsætter CO2 udledningen. Samtidig sparer du selv mange penge på opvarmning. Gennemgå huset og se hvor efterisolering bedst betaler sig – det er hurtigt tjent ind.

isolering-krybekaelder

Det kan betale sig at foretage krybekælderisolering i dit hus. Krybekælderisolering giver et tørt og varmt hus. Det øger husets værdi og forlænger dets levetid. Vælg den form for krybekælderisolering, der passer til dit hus og din pengepung.

papirisolering

Gamle aviser kan i den grad gøre nytte, hvis du vil have isoleret din bolig. Ved såkaldt papirisolering kan du nemlig gøre din bolig mere tæt ved simpelthen at blæse granuleret genbrugspapir ind i dine vægge.

Isolering ved hjælp af granulat er en hurtig løsning. Det tager ikke mere end en enkelt dag at få blæst granulat ind i vægge eller loft, og det virker både vandafvisende og brandhæmmende.

rockwool

En mere klassisk isoleringsmetode er at isolere med stenuld, som de fleste kender ved navnet Rockwool. En stenuldsisolering er energibesparende og sikrer dit bidrag til et bedre miljø.

blowerdoor-test

En blower door test bruges til at tjekke om dit hus er tæt. Det er for at sikre energibesparelser i nyere huse. En ventilator blæser luft ind i huset og overtryk og undertryk påviser utæthederne.

traefiberisolering

Der er flere gode grunde til, at det kan være fornuftigt at benytte sig af træfiberisolering, når boligen skal isoleres. Læs mere om metoden her, og indhent uforpligtende tilbud fra kvalificerede leverandører.

Luk