Stenuld / Rockwool

En mere klassisk isoleringsmetode er at isolere med stenuld, som de fleste kender ved navnet Rockwool. En stenuldsisolering er energibesparende og sikrer dit bidrag til et bedre miljø.

Artiklen er opdateret i juli 2020

Isolering er vigtigt for at holde på varmen. Som bekendt stiger varme opad, så loft eller tag er derfor det bedste sted at starte, hvis du vil bruge isolering for at spare på varmen. Et varmt hus er også et tørt hus, så isolering kan også give et bedre indeklima.

Er dit hus fra før 1980’erne, er der stor sandsynlighed for, at dit hus er isoleret utilstrækkelig eller at der helt mangler isolering. En anden mulighed er, at den eksisterende isolering er sunket sammen eller ødelagt, så den virker mindre effektivt. Med en efterisolering kan du nemt forbedre husets isolering.

Hvad er Stenuld?

Stenuld, som i Danmark ofte er kendt som Rockwool, er et brandhæmmende og energirigtigt isoleringsmateriale, som har et smeltepunkt på over 1000 grader. Derfor kan det modstå brand i cirka to timer. Stenuld er et relativt let materiale at arbejde med, dog skal man være opmærksom på at det let kan give kløe når det kommer i kontakt med hud. Der findes dog også “kløfrie” alternativer.

Smeltet sten

Isoleringsmaterialet stenuld fremstilles ved at smelte sten, kalksten og briketter ved 1500 grader celsius. Brug af stenuld som isoleringsmateriale er ofte en rigtig god og energirigtig løsning, idet energibesparende isolering af hulmur, skunk eller loft bidrager til et bedre miljø samt en lavere varmeregning. Stenuld kan fås i mange udformninger, som eksempelvis bats, måtter og granulat.

Hvor bruger man stenuld?

Man kan bruge stenuld til næsten alle typer isolering, og det er et gammelt og kendt produkt som er gennemtestet, herunder er nævnt nogle af de mest normale isoleringsformer hvor stenuld kan benyttes.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *