Solcelle ejer

Valg af beregningsmetode:
Årligt elforbrug (KWh):
Marginalskat (%):
Antal beboere på ejendom:
Beregn for antal år:

Solcelleanlæg

Pris på solcelleanlæg (kr.):
Pris på installation (kr.):
Forventet ydelse pr. år (KWh):
Estimeret ydelsestab pr. år (%):

Udgifter til ny inverter

Holdbarhed for inverter (år):
Pris for ny Inverter (kr.):

Elpris udvikling

Aktuel pris pr. kWh (kr.):
Forventet stigning i elpris pr. år (%):

Evt. finansiering

Antal år for lån (0 = intet lån):
Rentesats (%):
Beregn forventet økonomi

Om beregningen

Update november 2012: I november 2012 besluttede folketinget at ændre nettomålerordningen samt at afskaffe regnskabsmetoden, også kaldet virksomhedsordningen, der betød, at solcelleejere kunne fratrække 25 procent af værdien af deres solcelleanlæg i skat. Det betyder, at vores solcelleberegner, ikke længere kan give korrekte informationer.

Energihjem.dk’s solcelleberegner er et konkret værktøj til dig, der ønsker at investere i et solcelleanlæg. Beregneren giver dig et økonomisk overblik over, hvordan din økonomi kommer til at hænge sammen i hele solcelleanlæggets levetid.

Ved at udfylde felterne i solcelleberegneren til venstre, får du et tydeligt overblik over, hvor lang tilbagebetalingstiden er på dine solceller, og samtidig kan du se, hvor meget du sparer i el, og hvor meget du kan spare op år efter år, så længe du har dit solcelleanlæg. Det økonomiske overblik præsenteres i en graf og tabel, som du også kan downloade i en pdf-fil.

I den endelige beregning er blandt andet medregnet, hvilken beregningsmetode du vælger, beløbet på din solcelleinvestering, elprisens udvikling i årene frem, din skatteprocent, antal beboere i boligen og forventet ydelse. Alt dette giver dig svar på de økonomiske aspekter, når du køber solceller.