Flere bruger håndværkerfradraget på energirenoveringer

Siden håndværkerfradraget blev genindført i april er antallet af boligejere, der energirenoverer boligen, steget. Overraskende nok er væksten sket i sommerhalvåret, der typisk er lavsæson for mange typer af energirenoveringer.

UPDATE 2021: Håndværkerfradrag for 2020 og 2021 er et grønt håndværkerfradrag. Læs mere om det aktuelle fradrag her.

UPDATE 1.1.2016: Der er kommet en ny ordning for håndværkerfradraget i 2016. Fradraget er i 2016-17 øremærket til energiforbedrende renoveringer. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Det vakte stor jubel, da regeringen i slutningen af april besluttede at genindføre Boligjobordningen med håndværkerfradraget. Oprindelig blev ordningen afskaffet ved årsskiftet, men for at fastholde det spæde opsving i byggeriet, åbnede man igen op for det populære fradrag den 22. april.

Et fradrag, hvor hver en beboer over 18 år i en husstand kan få op til 15.000 kroner i fradrag på håndværkernes arbejdsløn.

Vækst på 13 procent

Allerede få uger efter fradragets genåbning kunne man se, at byggelysten voksede, men ikke kun traditionelle opgaver som maler-, murer- og tømreropgaver. Antallet af energirigtige renoveringer fulgte med, faktisk så godt, at Energihjem.dk oplevede en pæn vækst i energirenoveringer.

Fra den 22. april og frem til midten af august energirenoverede landets boligejere 13 procent mere sammenlignet med samme periode i 2012, hvor håndværkerfradraget også eksisterede, viser nye tal fra Energihjem.dk. En ganske pæn stigning.

De ekstra opgaver strækker sig fra lavenergivinduer, jordvarmeanlæg, solceller, varmepumper og isoleringsopgaver – typiske energirenoveringer.

Overraskende stigning

Hvad der er mere atypisk er, at væksten er sket på en årstid, hvor antallet af energirenoveringer som regel falder. Mange energiopgaver som for eksempel isoleringer bliver udført i vinterhalvåret, men i år har Energihjem.dk oplevet en fremgang i sommermånederne, hvilket blandt andet skyldes håndværkerfradraget.

Årsagen til, at danskerne blandt andet bruger håndværkerfradraget til energiruder og isoleringsopgaver, kan skyldes, at priserne på olie og energi er stigende i disse år, og derfor er der sund økonomisk fornuft i at investere i energiløsninger som lavenergivinduer og isoleringer, der har en relativ kort tilbagebetalingstid og samtidig en lang levetid.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *