Radiatorerne har de seneste vintermåneder kørt på overarbejde og suget dyre oliedråber til sig. Det resulterer i en kontant afregning på varmeregningen. Derfor er der stor værdi i at energiforbedre din bolig, og netop nu er der et fordelagtigt tilskud at hente hos EnergiMidt.

Står du foran en energirenovering, så søg tilskud, inden du går i gang med arbejdet. Netop nu giver EnergiMidt nemlig en pose penge til dig, hvis dine boligforbedringer giver energibesparelser. Tilskuddet gælder for private, udlejere, boligforeninger, klubhuse og forsamlingshuse.

– Vi vil gerne bidrage til, at der kommer mere gang i energiforbedringer i private boliger, fortæller boligrådgiver Susanne Fløjgaard fra EnergiMidt om baggrunden for tilskuddet, som også gives til private, udlejere, boligforeninger, klubhuse og forsamlingshuse.

Men hvorfor er EnergiMidt interesseret i at få folk til at spare på energien, når netop energiforsyning er selskabets levebrød? Fordi EnergiMidt ifølge en aftale med Energistyrelsen skal medvirke til, at virksomheder og private sparer 65 millioner kilowatt-timer hvert år i minimum de næste tre år.

– Giver vi tilskud til energibesparelser, må vi også indberette den besparelse, som kunden opnår ved at forbedre boligen, fortæller Susanne Fløjgaard og tilføjer, at værdien for kunden udover tilskuddet er en lavere varmeregning og ikke mindst øget komfort, når træk fra gulve, vinduer og vægge fjernes.

Penge i isolering og opvarmningsform

Energimidt.dk/tilskud kan interesserede se, hvad der eksakt gives tilskud til. Blandt aktiviteter, der udløser tilskud, er isolering af hulmur eller loft, installation af solceller og skift til nyere varmekilde. Dog skal det nævnes, at der den 1. april 2013 er trådt et nyt standardværdikatalog for energibesparelser i kraft, hvilket betyder, at der til nogle energirenoveringer ydes et mindre tilskud end hidtil.

Så enkelt er det:

1) Indhent 3 tilbud på en opgave hos Energihjem.dk

2) Søg tilskud på Energimidt.dk/tilskud

3) Få din opgave løst, og få tilskuddet sat ind på din konto

Lær mere om tilskud til energirenovering

Hvis du vil lære mere om tilskud til energirenoveringer, så har vi lavet en artikel som forklarer præcist hvordan du får mest tilskud før du starter dit renoveringsprojekt.

OPDATERING: en 1. april 2013 trådte der et nyt standardværdikatalog i kraft, hvilket betyder, at tilskuddet til nogle energibesparelser forringes.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

31 Kommentarer

 1. HEJ. JEG SKAL HAVE EFTER ISOLERET MIT LOFT MELLEM UGE 4-8 OG MINE BØRN SIGER AT JEG SKAL SØGE OM TILSKUD INDEN ARBEJDET PÅBEGYNDES!
  ELLERS FÅR JEG IKKE NOGET TILSKUD!
  ER DET RIGTIGT?
  JER HAR SPURG TEKNISK FORVALTNING . SPURGT ENERGI FYN. INGEN VED NOGET OM DET!!!!!!
  JEG HAR SNAKKET MED FIRMAET SOM SKAL ISOLERE MIT LOFT . DE SIGER AT DET SKAL MAN IKKE .
  ANER HVERKEN UD ELLER IND.
  HÅBER JEG KAN FÅ EN ” GODT ” SVAR 🙂
  HILSEN PER RISAGER

  • Hej Per

   Tak for din henvendelse. Forhåbenligt kan jeg give dig et lidt bedre svar. Først og fremmest kan du finde al information om energitilskud samt hvad man kan modtage energitilskud på her: http://www.energihjem.dk/tilskud-til-energirenovering/. Det kunne måske være en hjælp og skabe et overblik.

   I forbindelse med din isolering af loftet, så hvis loftet går under kategorien “efterisolering af tagkonstruktion”, så kan du godt få energitilskud på din efterisolering. Hvis det er isolering mellem etageadskillelse, så er det ikke muligt at få energitilskud. Hos Energihjem tilbyder vi, at man kan søge energitilskud nemt og hurtigt online – se mere her eventuelt: http://www.energihjem.dk/indberet/

   Sidst, så har dine børn ret, da man skal søge om energitilskud før materialer indkøbes og et tilbud er modtaget. Og størrelsen på dit tilskud kommer an på, hvor meget du sparer i kWh ved den nye løsning frem for den nuværende løsning.

   Jeg håber, at dette svar var til en hjælp.
   Rigtig god dag!

   /Benjamin – 3byggetilbud.dk

 2. Hej energihjem.

  jeg har købt et hus fra 1909 som jeg skal gennem renovere.
  kan jeg søge de forskellige til skud når jeg selv laver det hele. Og der kun er regning på materialeren. Er tømrer.
  mvh
  lasse

 3. er det umuligt at få tilskud efter at arbejdet er kontraheret og igangsat?

 4. Hej Energihjem

  Vi har snakket om af udskifte isoleringen på loftet da der kun ligger 100 mm. og den ydermere er mangelfuld. men vi vil gøre det selv er der da mulighed for tilskud hos jer ?

  • Hej Jacob, undskyld det sene svar. I kan sagtens få tilbud på opgaven, og langt de fleste af vores isolatører har tilskuddet fra energiselskaberne med i deres tilbud. Hvis I alternativt selv vil have tilskuddet direkte fra energiselskaberne så skal I bare informere isolatørerne herom, så er det ikke et problem. Du kan indsende din opgave her: http://www.energihjem.dk/tilbud/

 5. Hej

  Vi påtænker at skifte vores pillefyr ud med jordvarme. Ydes der tilskud til dette?

 6. Hej vi overvejer at få hulmursisoleret huset. Men de fleste steder skriver i kun on tilskud til huse opvarmet med olie eller gas. Vi bor i en lille by i nordjylland med eget varmeværk. Hvordan er vi stillet med hensyn til tilskud?
  Derud over er vi i tvivl om vi skal vælge papiruld eller mineraluld?

  • Hej Henrik, energiselskaber yder tilskud til energiforbedringer heriblandt isolering. Dvs. I vil godt kunne få tilskud uafhængig af varmekilde. Hvad angår isoleringsmateriale så vil jeg anbefale dig at få tilbud fra nogle forskellige, så kan du høre hvad leverandørerne siger og vælge ud fra dette. Du kan få 3 tilbud på din isolering her: http://www.energihjem.dk/tilbud/.

 7. Hej
  Vi overvejer at skifte gamle termoruder (fra 1983) til nye energirigtige ruder.
  Desuden vil vi gerne udvide vores solvarmeanlæg med flere paneler. Hvordan er det med tilskud ?

 8. Er det muligt at opnå tilskud for en ejerforening der overvejer at få renoveret facade med udvendig isolering?
  I givet fald hvad kræver det?
  Vh Camilla

  • Hej Camilla, tak for dit spørgsmål.

   Jeg kan glæde dig med at energiselskaberne både yder tilskud til private, andelsboligforeninger og ejerforeninger. Så det korte svar er ja I vil godt kunne få tilskud til facadeisolering. Som nævnt i artiklen er det meget vigtigt at I sørger for at have et godkendt tilskud inden I igangsætter energirenoveringen. I skal først og fremmest skabe jer et overblik over jeres projekt, hvilken opvarmningsform i har nu, osv. Herefter er det bare at gibe knoglen og ringe rundt til diverse energiselskaber for at høre om de vil yde tilskud til jeres projekt. Der er også efterhånden nogle stykker som har oprettet online-formulare, så man ikke behøves at ringe.

   Håber det hjælper jer videre..

   Johnny
   Energihjem.dk

 9. Vi har lige i sidste uge fået skiftet et meget gammelt gasfyr ud med et nyt pillefyr. Kan vi søge tilskud til det?
  Vi vil også gerne have tilsluttet solvarme, er det noget vi kan få tilskud til?

  • Hej Johansen, energiselskaberne yder desværre ikke tilskud til pillefyr, og de yder heller ikke tilskud med tilbagevirkende kraft. Så nej desværre er der ikke noget at hente på jeres pillefyr. I kan til gengæld godt få tilskud hvis I vil supplere med solvarme, og hvis I får det lavet inden 01.01.2011, så kan I også udnytte jeres håndværkerfradrag.

 10. hej vi skal til at skifte olie fyr ud hvad er bedst at skifte til og hvad kan jeg få tilskud til? kan jeg også få tilskud til efter isolering af loft også vis jeg isolere selv?

  • Hej Jesper, som udgangspunkt anbefales det at komme på fjernvarme i stedet for oliefyr. Der ydes desværre ikke længere tilskud til udskiftning af oliefyr. Mht. isolering, så kan man i hvert fald hos nogle energiselskaber få tilskud til loftisolering, også selvom man selv isolerer.

 11. hej står med et størrer projekt og skal høre om tilskud til at isolere ca 240kvm tag med 350/400mm isolering, samt egateadskillelserne med ca 150/175mm samt 175mm i ydermurene, hvad med de nye energiruder? og ikke mindst den stue jeg har lavet/isoleret for ½ år siden, hvad med tilskud til en masseovn? der vil også blive opsat solvarme.

  • Hej Michael,

   Det var mange spørgsmål, men overordnet set så kan du få tilskud til isoleringen, dog ikke det isolering som er lavet. Du kan få tilskud til udskiftning af vinduer, samt solvarme. Masseovn er jeg meget i tvivl om, men jeg mener ikke de udløser tilskud.

   Husk at få en accept på tilskuddene inden du går i gang med selve arbejdet, da energiselskabernes tilskud ikke er med tilbagevirkende kraft.

   Johnny
   Energihjem.dk

 12. Hej,
  jeg påtænker inden vinteren at få hulmursisoleret mit hus og få vores krybekælder isoleret. Kan man få tilskud til dette? Huset er fra 1951.
  Mvh Helle

 13. Kan vi opnå tilskud til hhv.;

  Efterisolering af loft/tag og skunke i hus fra 1953.
  Udskiftning af gl. Tagvindue til nyt Velux vindue
  Udskiftning af gl. tagvindue med ny vel-isolerede kvist
  Isolering af kælderloft 57m2

  Hvordan opnås tilskud?
  Mvh/Susanna

  • Hej Susanna,

   tak for din kommentar.

   Alt hvad der har med isolering at gøre, kan du sagtens få tilskud til. Også selve udskiftningen af vinduet, hvis du udskifter til et vindue med to lags energiglas.

   Det eneste, som du umiddelbart ikke kan få tilskud til er det vindue, som bygges om til en kvist. Det går ikke som en vinduesudskiftning men som en ombygning, så der må du undvære tilskuddet. Til gengæld kan du få det til isoleringsdelen i projektet.

   Husk at der også er BoligJob-ordningen, hvor du kan trække en del af arbejdslønnen fra i din skattepligtige indkomst. I det tilfælde skal du bare gemme regningerne.

   Med hensyn til tilskud fra et el-selskab skal du udfylde en formular på deres hjemmeside. Hos EnergiMIDT gøres det her: http://tilskud.energimidt.dk/default.aspx?Page=Page1

   HUSK at du også med fordel kan bruge os til at indhente tilbud på opgaven ganske gratis. Indhent uforpligtende tilbud fra håndværkere.

   Jeg håber, det kan hjælpe dig videre,

   mvh

   Casper, Energihjem.dk

 14. Er det muligt at få tilskud til at udskiftning et oliefyr med et pillefyr?

  • Hej Kim,

   Tak for din kommentar. Skrotningsordningen (skrotditoliefyr.dk.dk) giver desværre ikke tilskud til pillefyr. Og Energistyrrelsen, som bestemmer hvad energiselskaberne må give tilskud til, har bestemt sig for at de ikke må yde tilskud til træpillefyr. Så nej desværre, man kan ikke få tilskud til udskiftning af oliefyr med et pillefyr.

   Johnny – Energihjem.dk

 15. Hej Jørgen,
  Jeg har været i kontakt med EnergiMidt og de kunne oplyse mig om, at de desværre ikke giver tilskud i det givne tilfælde.

  MVH

  Sune holst

 16. Er der tilskud til udskiftning af en luft til vand varmepumpe til et større anlæg af samme type?

Luk